Last news in Fakti

16 Юни, 2020 13:21 3 511 13

Мебелен гигант връща пари на 9 държави

  • ikea-
  • полощ-
  • държави-
  • връщане-
  • пандемия-
  • коронавирус

IKEA не желае финансова помощ заради коронавируса

Мебелен гигант връща пари на 9 държави - 1
Снимка: Shutterstock

Шведският мебелен гигант – IKEA, желае да върне предоставената по време на пандемията от коронавирус държавна помощ дадена ѝ от 9 държави. Към днешна дата преговори за това мениджмънта на компанията води с държавни служители на Чexия, Иpлaндия, Pyмъния, Cъpбия, Иcпaния, CAЩ, Бeлгия, Πopтyгaлия и Xъpвaтия, cъoбщи глaвният мeниджъp "Tъpгoвия нa дpeбнo" Toлгa Oнжy.

Причината за странното на пръв поглед решение е, че първоначално от управата на шведската компания са планирали загуби в размер на 80% по времето на карантина, но данните показват тенденция на ръст в потреблението, респективно приходите, тъй като хората са започнали повече да ремонтират и обзавеждат домовете си.

IKEA е получила въпросната държавна помощ, тъй като в посочените държави разполага не само с много на брой магазини, но и също така и производствени бази. За момента не е ясно как точно ще стане връщането на средствата.

Компанията също така е заделила 30 млн. EUR от бюджета си за онези нейни служители, които работят от вкъщи. Със средствата последните могат да подобрят условията си на работа от дома.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прагматик

    4 21 Отговор
    Не знам защо толкова харесват икеата. Заради цената ли? Че Виденов примерно е два пъти по евтин, а ти ги доставят и сглобяват...

    Коментиран от #2, #3, #4, #5, #11, #12, #13

  • 2 незнайко

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Прагматик":

    Шведите живеят и мислят по друг начин от целия свят. Всичко което правят е на световно ниво, не се учудвам и за тази новина. За Виденов може да се каже, че ПРОДАВА най скъпо в БЪЛГАРИЯ . Това което сте написали не е истина .
  • 3 Швед от Симитли

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Прагматик":

    В ИКЕА има и по-скъпи мебели, не са само евтини. Но качеството им е в пъти по-високо от Виденов и пр.
  • 4 ABC

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Прагматик":

    Защото като започнеш да сглобяваш нещо от ИКЕА знаеш какво ще се получи и имаш всичко нужно включително и еднократни отвертки. Отделно че имат всякакви неща и ги правят дълго време. При нашенските мебели сглобяването често води до псуване или разправии защо не е направено това, което е поръчано или е изложено като мостра. Дано наследниците на основателя не залитат към китайско производство.
  • 5 Митю

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Прагматик":

    Ръчичките от къде ви растат?

    Коментиран от #10

  • 6 радев

    4 2 Отговор
    Типично шведско име - Толга Онжу.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Хахаха да човек

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "радев":

    Представям си бездетна, безполова, бяла, с вкаменена физиономия и със стъклени сини празни беземоционални очи “жена”. Къса подстрижка с гол вест и открити уши. Цялата тази картинка на тяло със странни пропорции всичко на всъчко към 2.00-2.05 метра. На икея повечето “мебели” вместо пт дърво за направени от мокро пресована хартия. Начина им на управление на капитала не интересува българина. Ние пари и помощ не връщаме. Няма да се научим. Няма да вземем поука. За нас лвеция е далечна територия. А шведите са много “прости” хора.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мхм

    7 0 Отговор
    Браво на Икеа постави много фирми и институции в малкия си джоб. Местни цаци като Виденов могат само да мечтаят за такова развитие
  • 10 Нямам думи

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Митю":

    Питай ги, къде са им завряни :)
  • 11 libengazi

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Прагматик":

    Да сравняваш Виденов с ИКЕА е все едно да сравняваш БГ рено със СААБ... Има и евтини мебели ИКЕА, но всичко, което е от масивно дърво е доста качествено дори да е от чам.
    За дизайна, крепежите и схемите за сглобяване не мисля, че въобще има паралел за сравнение...
  • 12 Байху

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Прагматик":

    Качеството на мебелите на Икеа е на светлинни години от боклуците на Виденов.
  • 13 с опит

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Прагматик":

    само човек, който не е имал и сглобявал нещо от ИКЕА може да го сравни с Виденов.