Last news in Fakti

23 Юни, 2020 19:06 4 944 0

Градовете, в които предлагат най-висока отстъпка при жилищата

  • великобритания-
  • жилища-
  • същи-
  • цени-
  • отстъпка-
  • офертни цени

Във Великобритания тя варира между 2.1% и 11.2%

Градовете, в които предлагат най-висока отстъпка при жилищата - 1
Снимка: Shutterstock

Британският имотен пазар се оживява и отново набира скорост. Собствениците на жилища и къщи в северните части на страната предлагат най-високи отстъпки при продажба на имотите си, отчитат анализатори. Най-голямо редуциране на цената през месец май са правили собствениците на имоти в Нюкасъл – 11.2%.

В деня на падане на карантината – 13 май, в Оксфорд търсенето е отчело ръст от 332%, а седмица след отварянето на пазара в Англия търсенето е нараснало с 88%.

Седем от десетте най-престижни региона със значителни отстъпки са били на север. В Манчестър и Йорк, където се отчиташе бързо поскъпване до началото на кризата, отстъпките достигнаха съответно 9.1% и 8.8%. Морският град Фолстън също предлага значителни отстъпки – средно с 10.5% през месец май.

В някои региони на Великобритания продавачите увеличиха офертните цени. В това отношение лидери са пограничните региони с Шотландия. Средно повишението е с 9%. В околностите на Единбург също се наблюдава ръст на офертните стойности.

Лондонските продавачи се оказаха сред най-уверените по отношение на това, че имотите им не са се обезценили. Повишението на офертните стойности според района варира между 2.1% и 3.4%.

Що се отнася до прогнозите за цените на имотите, то анализаторите са на мнение, че обезценяването им през тази година ще е в рамките на около 14%. Търсенето ще продължи да е насочено към по-големи имоти, като предимство ще имат тези с частна градина и допълнителна стая, която може да бъде превърната в домашен офис.

Тенденцията, която се наблюдава през последните месеци, е че много хора желаят да купят имот извън Лондон, в покрайнините, където предлагането на имоти с повече разгъната застроена площ е по-голямо.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА