Last news in Fakti

25 Юни, 2020 09:21 4 086 13

Къде обичат да почиват гражданите на най-силната европейска икономика

  • германци-
  • почивка-
  • държави-
  • курорти-
  • лято

Ограниченията за пътуване бяха вдигнати почти за всички страни

Къде обичат да почиват гражданите на най-силната европейска икономика - 1
Снимка: Shutterstock

България, Хърватия, Гърция, Турция - всички се надпреварват да канят чужди туристи. Ето някои от най-предпочитани места за отдих на германците:

Майорка - най-предпочитаната дестинация

От години Испания оглавява класацията с най-предпочитаните от германците туристически цели. На 21 юни страната отново отвори границите си за чужди гости. Германците ценят Испания, защото тя отговаря най-пълно на представата им за лятна почивка: слънце, плажове и море.

Италия - красива природа, култура и гостоприемство

На второ място в предпочитанията е Италия. Страната е ценена от германците не само заради красивата природа, но и заради забележителните паметници на културата, които привличат туристите към Милано, Венеция или Рим. На германците определено им допадат още добрата кухня и гостоприемството на италианците. От 3 юни гражданите на ЕС могат отново свободно да влизат в Италия.

Турция - в очакване на туристи

Третата най-предпочитана от германците туристическа дестинация засега все още е в очакване на туристи от Германия. Заради високия брой на новите инфекции с коронавирус, германското правителство още не е вдигнало ограниченията за пътувания до Турция.

Австрия - преходи в планината и перфектна инфраструктура

Почивка в планината и перфектна инфраструктура: за много германци Австрия е идеалното място за семейна почивка и планински преходи. Ресторантите и хотелите в алпийската страна, съседна на Германия, вече отвориха, а от 15 юни европейските граждани могат отново да пътуват свободно до Австрия.

Гърция - древно минало и прочути плажове

Бяло и синьо са националните цветове на Гърция. Егейските острови Крит, Родос, Санторини (на снимката) или Миконос привличат туристите със своите плажове, слънце и с античната си история. Германските туристи ценят Гърция заради нейното многообразие. От 15 юни те могат отново да влизат свободно в страната.

Франция - безкрайни поля с лавандула и живописни градове

Западната съседка на Германия е под №6 в предпочитанията на германците за почивка. Любимите им цели са плажовете в страната - от Атлантическия бряг до Средиземно море, и от Нормандия до Лазурния бряг. Германските туристи ценят също така и Прованс с неговите безкрайни полета с лавандула и малки живописни градчета. Франция също отвори границите си за чужди туристи на 15 юни.

Хърватия - романтични заливи и културен туризъм

Германският турист може да стигне с кола до живописното Адриатическо крайбрежие и неговите романтични заливчета. А това, особено през този летен сезон, може да се окаже голямо предимство. Хърватия предлага класическа почивка на море, излети в планината и културен туризъм. Страната беше една от първите в Европа, която се отвори за туристи: ограниченията отпаднаха още през май.

Полша - отдих на Балтийско море

Източната съседка на Германия привлича със своята природа и възможности за летен отдих на Балтийско море. Полша има крайбрежна ивица, дълга 788 километра, а множеството спа- и плажни хотели, като този в Сопот (на снимката), очакват завръщането на германските туристи. От 15 юни те отново могат да влизат свободно в страната.

Нидерландия - възможности за семейна почивка

Нидерландия предлага добри възможности за семейна почивка. Особено ценени от германците са нейните ваканционни селища и паркове. Къмпингуването също има стари традиции в тази страна. Ваканционните селища и къмпингите отварят врати на 1 юли.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Питам!

    15 1 Отговор
    България къде е във списъка на немците!
  • 2 КОЛЮ КУРОДРЪВЧЕВ

    16 1 Отговор
    КУДЕЕЕ Е БУЛГАРИЯЯЯ!!!???
    НИКОЙ НЕ Я БРЪСНЕ ЗА ДЕСТИНАЦИЯ!!!???
  • 3 Питам!

    6 3 Отговор
    Можеби ще дойдат когато направят спалнята със евракята и кюлчетат на Баце музей 👍🏻🤣
  • 4 ани

    4 12 Отговор
    ТОВА ,ЧЕ ГРАЖДАНИТЕ НА ГОЛЕМИТЕ ИКОНОМИКИ ПРЕДПОЧИТАТ ТЕЗИ ДЕСТИНАЦИИ ,ТОВА НЕ Е ПОВОД ВИЕ ДА ГИ РЕКЛАМИРАТЕ.Почти навсякъде съм била ,но нашите природни богатства ПЛАНИНИ И МОРЕ ПО НИЩО НЕ ОТСТЪПВАТ НА ТАКА РЕКЛАМИРАНИТЕ.САМО ,ЧЕ БЪЛГАРИНЪТ Е ПРИВЪРЖЕНИК НА МАНИИТЕ И ПРОМИВАНЕТО НА МОЗЪКА .НЕ МОГА ДА СРАВНЯ ПЯСЪКА НА АЛБЕНА И ЗЛ. ПЯСЪЦИ С КАМАНАКА НА ПРЕХВАЛЕНИТЕ ГРЪЦКИ ОСТРОВИ

    Коментиран от #9, #11

  • 5 Грък

    15 1 Отговор
    Бульо то хубаво ми хвалиш пясъка Ок ами лайняната ти вода?
  • 6 Ангелкова

    5 3 Отговор
    А в България кога??? Засрамете се немци. Искам ви всички август на слънчака. Ще разрешим музиката на макс до сутринта
  • 7 Автора

    5 1 Отговор
    като видя каква статия е написал и ми става лошо. Драги нито една от тези държави не си виждал ми се струва и на картичка. Относно Испания и Франция това са най-посещаваните държави в световен мащаб!! - култура, история безкрайна, инфраструктура перфектна свят да ти се завие и така нататък!!!!
  • 8 7438

    1 5 Отговор
    Нацистите най-обичат на к*ра ми да почиват!
  • 9 Каравелов

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "ани":

    България ИМАШЕ прекрасно Черноморие и природа в планините, докато алчни първенюта и политици не я съсипаха. Къде е красивото? Нагъчканите хотели, дюкянчета с китайски ментета, продавачи и търговци които работят на "ден година храни". А обслужването? Приближава ли се поне малко до това в Гърция и Турция.Щом сте били навсякъде, трябва да ви е направило впечатление. За храната няма да говоря, защото изобщо нняма по какво дасе сравняваме с тях. И ви питам, защо да изберем Българското Черноморие?
  • 10 Гражданите за европейско развитие

    7 0 Отговор
    Обичат да почиват в Гърция, специално Халкадики, ядат фурми специално доставени от министър-пратеник до арабския свят, обичаме да караме джипки тип танк да показваме своето голямо его пред народа. Перчим се пред Европа колко добре възпитавме и отглеждаме “овце”. И ако някой не слуша го подкрваме не с 200, а с 1200! Прости сме, така ни е по лесно-тов е нашето МОТО! Кърджали за нас са тапаци, всички до Един! Обичме да спим с много пари и да ни снимат с проституиращи дронове, които отново са закупени с народни пари, щото смв гилеми мъже и можем да си го позволи...и още и още и още...
  • 11 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "ани":

    То пясъка ни хубав, ма водата, ани, водата....с л@☆ната...,тя мъти работата. И затова немците ходят в гърция.

    Коментиран от #13

  • 12 Тролл2

    3 0 Отговор
    Безпомощност.
  • 13 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Всеки който е пообиколил по света ще ви каже, че това с българския морски туризъм е като "бягане в чужда писта" . Никога няма да можем да се конкурираме успешно, просто токива са даденостите по света и у нас...