Last news in Fakti

28 Юли, 2020 10:37 3 622 2

Чужденци по-лесно ще купуват имоти

  • индонезия-
  • жилища-
  • имоти-
  • чужденци-
  • инвестиции

Само жилища може да придобие чуждестранно лице в Индонезия

Чужденци по-лесно ще купуват имоти - 1
Снимка: Shutterstock

За момента в Индонезия чужденец може да купи само апартамент и то само ако плати 100% кеш, а не чрез банково финансиране. Властите обаче планират да направят пазара на недвижими имоти по-достъпен за нерезиденти. Стъпката е мярка в борба с икономическата криза и растящата безработица в резултат на пандемията от коронавирус. „Въвеждаме нови правила за придобиване на недвижими имоти от страна на чужденци, които влизат в сила от август 2020 г. Те ще дават същите права при покупка на имоти, каквито има и индонезийците”, казва министърът на аграрното и териториално планиране на Индонезия Софиан Джали.

Отрасълът на недвижимите имоти в азиатската държава поддържа 170 сектора и дава хляб на над 30 млн. души. В тази сфера работят 11% от населението на страната. В резултат на пандемията икономиката на Индонезия изпитва силен спад и много хора останаха без работа. Властите се надяват, че либерализирането на законодателството по отношение на чужденците ще донесе допълнителен доход на местната икономика.

Към момента чужденци имат право да купуват само жилища и то без да ползват ипотечен заем. Все още не е ясно дали нерезидентите ще получат право да придобиват частни къщи със земеделска земя. Някои експерти предполагат, че на тях може да им бъде разрешено да ползват банково финансиране.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачо Киро

    2 1 Отговор
    Туй на снимката жилище ли трябва да е, щото аз виждам само дъсчена колиба, стъпила на колове 🙂
  • 2 Продавайте Българската земя

    0 0 Отговор
    Ще ядем камъни и царевица.
    Като в Америка.
    Чушки и домати садете на балкона в саксий.
    И да не забравите- НАТИСКАЙТЕ СИ ПАРЦАЛИТЕ.
    Като не щете - е ви терминал 2.