Last news in Fakti

30 Юли, 2020 17:51 6 696 7

Градовете с най-силно поскъпване на жилищата

  • жилища-
  • цени-
  • пандемия-
  • коронавирус

Минимален ръст за последните 11 години

Градовете с най-силно поскъпване на жилищата - 1
Снимка: Shutterstock

Цените на жилищата в 45 големи световни града отчитат ръст от 0.9% през второто тримесечие на текущата година спрямо същия период на 2019-а. Това е най-малкото поскъпване за последните 11 години. Цените са останали без промяна или отчитат лек ръст в 67% от разглежданите градове, сочат данните на консултантската компания Knight Frank в изследването Prime Global Cities Index.

Най-стабилни спрямо кризата са градовете от Австралия и Северна Америка. В градове като Сидни, Ванкувър и Лос Анжелис, скъпите имоти, най-често частни къщи, се радват на високо търсене, което тласка цените им нагоре.

В другия край на класацията са Бангкок и Найроби. Там цената на квадратен метър жилищна площ се е понижила съответно с 5.8% и 5.1% през второто тримесечие на тази година спрямо същия период на миналата. В ТОП 3 влиза и Лондон със спад на цената от 3%. На четвърто и пето място са съответно Хонг Конг (-4.4%) и Дъблин (-3.8%).

Известният сред инвеститорите Франкфурт е на 20-то място по поскъпване. Там то е 2%. Виена е на 23-то – с ръст от 1.5%, а Цюрих заема 25-та позиция – 1.1% увеличение на цената.

ТОП 10 на градовете с най-силно поскъпване на жилищата

град изм. %
1 Манила 14.40%
2 Токио 8.60%
3 Стокхолм 4.40%
4 Москва 4.10%
5 Женева 4.10%
6 Сеул 4%
7 Париж 3.60%
8 Ванкувър 3.50%
9 Маями 3.50%
10 Голд Кост 3.40%


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш Батка

    11 13 Отговор
    В София още са ниски, щом селтачетата от Студентски могат да си позволят гарсониера в Люлин и да живеят 6 човека! Да скочат двойно да върнем труда с мотиката и ферерите да си седят по селата.

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Вие сте бая бастуни

    17 5 Отговор
    Иска ви се да се втурнат хората да, купуват, но реал о няма как да стане, ...очаква се огромен срив през следващата година. Положението е такова, а това са платени публикации на брокерите, които с подобни фслшиви новини се опитват да оцелеят, защото в момента е абсолютен застой, .....а трябват мангизи. ..пиша това от моето наблюдение , познавайки приятел брокер на недвижими имоти
  • 3 На дизеляка

    18 3 Отговор

    До коментар #1 от "Баш Батка":

    Сигурен съм,че мотиката много ще ти отива,само да не забравиш да си плюеш на ръцете преди да почнеш да работиш с нея.От начало ще ти бъде малко трудно на жълтите павета,но бързо ще свикнеш,не се прави,че си по-малко селянин от другите.

    Коментиран от #7

  • 4 тотаЛИЗАТОР

    6 2 Отговор
    Защо не включите в тази сравнителна таблица и имотите в Барселона и в Банкя ? Там също има движение ,породено от фактора Борисов и неговият коафициент на байганьовска простащина !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гошка

    1 0 Отговор
    Елате пиленца при баба в Бужумбура. тука има ефтини апартаменти. :-)
  • 7 Баш Батка

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "На дизеляка":

    В Бургас още нямаме жълти павета, не е зле да си донеса някой път :)