Last news in Fakti

5 Август, 2020 16:25 4 082 3

Този град устоя на пандемията

  • дубай-
  • оае-
  • жилища-
  • недвижими имоти-
  • пазар

В близките месеци пазарът на имоти в Дубай ще се оживи

Този град устоя на пандемията - 1
Снимка: Shutterstock

Развитието на сектора на недвижимите имоти в Дубай в близките месеци ще се ускори, тъй като емирството с бързи темпове възстановява икономическата си активност след пандемията от коронавируса. Редица големи инвеститори планират да завършат проектите си и да ги пуснат в експлоатация във връзка със световното изложение EXPO 2020, чието начало е планирано за 1 октомври 2021 г.

Според анализатори, секторът на недвижими имоти е демонстрирал стабилност в периода на пандемията. През първото полугодие са въведени в експлоатация 30% от планираните проекти, които е трябвало да бъдат финализирани за този период.

От януари до юни 2020 г. са пуснати в експлоатация 14 000 жилищни единици. В етап на строителство са 35 000 апартамента и 11 000 къщи, сочат данните на консултантската компания ValuStrat.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Eee

    7 1 Отговор
    Псндемията не е свършела още,лошото тепърва предстои.Това досега беше само загрявка.
  • 2 дядо ви от бг

    2 0 Отговор
    е, стига лъжииииии! 100 000 малко ли са заразените? ами вижте ал джазера какво казва!
  • 3 Чоки

    5 0 Отговор
    Първо - пандемията изобщо не е приключила. Второ - провеждането на EXPO 2020 е под въпрос. Трето - завършването на започнатите строителни проекти в срок е нищожно. Четвърто - теорията за стабилен имотен пазар съществува само в болните мозъци на някой хора.