7 Август, 2020 15:51 3 509 0

Държава компенсира наемодателите

  • черна гора-
  • гърция-
  • облекчения-
  • държава-
  • пандемия-
  • коронавирус

Близо 3 млн. EUR отделя Черна гора за собствениците на туристически жилища

Държава компенсира наемодателите - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството на Черна гора ще предостави 3 млн. EUR под формата на субсидии на собствениците на туристически жилища, които понасят загуби заради проваления туристически сезон в резултат на пандемията от коронавируса.

Помощ ще получат само регистрираните наемодатели. Техният брой е близо 10 000. Условията и начина на получаване властите ще определят посредством специална програма.

Аналогична мярка предприе и Гърция. Тук обаче пострадалите наемодатели трябва да подадат специална декларация в общината, в която да посочат материалните загуби от неотдадените имоти.

Друга мярка е освобождаване от подоходно облагане в размер между 15% и 45% за доходи от наем, получени в месеците на извънредно положение. Например, ако собственик отдава имота си на компания срещу 4000 EUR на месец, той ще получи 4800 EUR по-малко за месеците март, април и май. Ако получените наеми за тези три месеца не бъдат облагани, той ще плати данък в размер на 10 300 EUR за оставащата част от годината (бел. ред. 9 месеца) вместо 15 700 EUR.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА