Last news in Fakti

10 Август, 2020 16:41 9 608 6

Спад на продажбите с 40%

  • словения-
  • цени-
  • сделки-
  • имоти-
  • тенденции

Средната цена на жилищата в Словения е 1900 EUR/кв.м

Спад на продажбите с 40% - 1
Снимка: Shutterstock

С 40% са се понижили продажбите на жилища в Словения през първото полугодие на текущата година спрямо второто на 2019-а, сочат данните на Агенцията по геодезия и картография на страната. В същото време цените на имотите от вторичния пазар продължават да растат. За периода януари-юни се отчита ръст от 3% спрямо юли-декември на миналата година. Средната стойност на квадратен метър е 1900 EUR.

За първото шестмесечие на 2020-а в Словения са били сключени 10 800 сделки на обща стойност 770 млн. EUR. Това е с 25% по-малко спрямо същия период на миналата година.

Агенцията по геодезия и картография на Словения е решила да публикува сега данните, макар част от последните сделки все още не са вписани. Причината е, че иска да даде ориентир на участниците на пазар как се развива той след началото на пандемията. Окончателните данни ще бъдат публикувани през октомври. От Агенцията прогнозират, че фактическите цифри могат да се колебаят от 35% до 40%. Те отбелязват, че през 2019-а са били регистрирани рекордни показатели, тъй като са сключени неочаквано високо количество сделки с търговски имоти.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бл.134 в Зап. парк

    22 3 Отговор
    Купувайте в София .Тука криза няма.Центе растат всеки ден.Купувайте!
  • 2 ВИЗИ

    4 2 Отговор
    Ако е около твоят блок особенно с негройдната раса над кяартала, да ми го подаряват няма да го ползвам 😂😂😂
  • 3 Кинори

    2 0 Отговор
    Като европейски граждани живо се интересуваме от имотите в Европа.
  • 4 Цицекс из за Лоич

    5 2 Отговор
    гледам аз една обява в една група у фейса дето продават апартаменти уж без посредник: В Софето 84кв/м в Хаджи Димитър 240хил. левас....тея направо са изтрещели....

    Коментиран от #5

  • 5 Ганьо

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Цицекс из за Лоич":

    Като знам мисленето на местното население се учудвам, че сумата е
    240хил. лева, а не 240хил. евро...
  • 6 Михаил

    0 0 Отговор
    Когато пишеш Спад на продажбите с 40% УТОЧНЯВАЙ,че несеотнася за България!!!!!!!!!!Миленче всичките ти копи-пейст статий,ще бъдат оценявани с 0!