Last news in Fakti

18 Септември, 2020 17:23 5 813 11

Хората бягат от този мегаполис

  • ню йорк-
  • сащ-
  • жилища-
  • наем-
  • покупка

Рекорден брой жилища за наем в Ню Йорк

Хората бягат от този мегаполис - 1
Снимка: Shutterstock

Обезлюдяването на Ню Йорк вследствие на пандемията продължава. Сред най-засегнатите места е Манхатън. доколкото потенциалните купувачи, както и преди, са по-внимателни по отношение на покупка на имоти в града, броят на сделките с кондоминиуми през последните месеци отчита спад от 34%, а на останалите типове жилища - с 33%. При къщите той е 11%.

По-рано анализатори отчитаха, че заради пандемията и силният ръст на безработицата броят на свободните жилища за отдаване под наем в Ню Йорк е достигнал рекордно високи нива. В същото време средните нива на жилищата в САЩ са достигнали исторически връх.

В Гринуич (Кънектикът), броят на сключените договори отчита ръст от 186% спрямо летните месеци на 2019 г.

Брокери отчитат, че когато става дума за "бягство" от Ню Йорк, те имат предвид най-вече Манхатън и забравят, че в Бруклин и Куинс има много хора, които планират да се местят заради семейството, работата или поради други причини. Също така трябва да се отчете фактът, че Ню Йорк беше дълго време затворен заради пандемията от коронавируса, в резултат на което хората започнаха да се насочват към други райони.

Също така много американци се ориентират за живеене отвъд границите на самия град Ню Йорк, като решават да се установят там, по думите на местни брокери, макар да признават, че към предградията се насочват млади семейства и пенсионери, които са обмисляли "бягство" и преди коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    24 6 Отговор
    След управлението на фандъкова и в София се забелязва тази тенденция.

    Коментиран от #7

  • 2 Един

    14 3 Отговор
    "... сделките с кондоминиуми..."
    - Що е то "кондоминиум"? Нали не сте се объркали с "кондом" :)))

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Plovdiv

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Един":

    Koндоминиум по принцип означава споразумение, но е термин от политиката, не знаех, че се използва и в бизнеса.
  • 5 БПФ

    16 2 Отговор
    Не е заради коронавируса. Бягат от Ню Йорк заради масовия бандитизъм, на който местните власти, ръководени от кмет "демократ" изобщо не се противопоставят !!!

    Я Руди Джулиани да стане кмет отново - да видим дали избягалите няма да напират да се връщат !!!
  • 6 Анон

    19 2 Отговор
    В Ню ЙОРК е абсолютен ад в момента, престъпността не е била по висока от десетилетия. Както си стоиш и чакаш метрото някой кретен те бута на релсите(предимно негри го правят). Или изведнъж някой те напада без причина, ритат те по главата, даже скачат по нея( разбира се отново основно негри).
    Кмета си го развяв и нищо не прави, нали е от партията на Хилъри.

    Коментиран от #10

  • 7 Вярно е

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Софиянец":

    Хулеха по Софиянски, че разрешава строителства върху детски площадки и зелени площи, но премълчават построените новите мега обекти, които спират движението на въздушните маси.
  • 8 Някой

    6 0 Отговор
    Бягат от черната пандемия
  • 9 Джуган

    4 0 Отговор
    В случая condominium означава вид собственост апартамент или къща в затворен комплекс с общи части, за разлика от самостоятелно жилище.
  • 10 Крали Марко

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Анон":

    1. Демократическата партия не е на Хилъри, а на Килъри. 2. Не се казва негри(не е политкоректно), а се казва афро-американци. П.С. Не съм сигурен как трябва да ги наричаме в Еропа - може би афро-европейци, предполагам, че в Африка им казват афро-африканци.
  • 11 Брокер

    3 3 Отговор
    А бе я си стойте в наща мила родина където има хубави жилища на добри цени за всички.Няма такава престъпност и бате Бойко строи мостове,магистрали