Last news in Fakti

26 Октомври, 2020 09:21 14 747 12

Безумното търсене ще продължи поне до 2021 година

  • сащ-
  • жилища-
  • продажба-
  • цени-
  • тенденции

Бум на жилищния пазар в САЩ

Безумното търсене ще продължи поне до 2021 година - 1
Снимка: Shutterstock

С 9.45% са се повишили продажбите на жилища в САЩ през септември тази година спрямо същия месец на миналата, сочат данните на Националната асоциация на брокерите. Преминавайки всички очаквания, средната цена отчете ръст от 15% през деветия месец на текущата година спрямо същия на миналата. "На пазара има много хора, които са били решили да си купят дом през 2021 г., но го правят днес. Но това няма да продължи вечно. Подобен висок темп на търсене е безумен", казва Глен Келман, генерален директор на компанията Redfin. Според него, основната причина за силното търсене се дължи на търсенето от страна на специалисти, които могат да работят дистанционно. Това им е дало възможност да се преместят от по-големите градове в по-малките или да си купят къща за отдих, след което да останат там.

Друг важен фактор са ниските лихвени проценти по ипотечните заеми, които също мотивират купувачите. Лихвите обаче не винаги ще запазят ниските си стойности. "Донякъде бумът е задвижен и от своеобразното разделение на икономиката на две части. Хората със сигурни финанси могат и използват средствата си за покупка на дом. Има и друга група американци, които все още изпитват затруднения и не могат да получат кредит поради високите изисквания и безработица. Смятам, че в някакъв момент тези две тенденции ще се сблъскат", допълва Келман.

В края на септември е регистриран най-ниския брой предложения на пазара от 1982 г., сочат данните на Националната асоциация на брокерите. Според експерти, броят на предложенията трябва да се увеличи през ноември, след президентските избори, когато се очаква степента на сигурност да се повиши. "Купувачите, когато видят имот, който им харесва, просто веднага го купуват. Смятам, че продавачите наблюдават икономиката в дългосрочен план и още у тях има елемент на тревожност. Много от тях планират да обявят имотите си за продажба през януари и февруари 2021 г.", казва Келман.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ганьо

    16 1 Отговор
    Тука има, тука нема!!! Преди време писаха съвсем друго.Имотния пазар във ФАЩ се сривал !!! Абе верно: Тука има, тука нема.

    Коментиран от #4

  • 2 Eee

    23 0 Отговор
    Къде го видяхте това безумно търсене на жилища и то в САЩ преди избори?😂
  • 3 честен ционист

    6 7 Отговор
    Купуват ората, че след The Great Reset тия ратии нема да стават и за тоалетна хартия. Ние вече си напазарувахме цялата страна, барабар с питомниците.

    Коментиран от #6

  • 4 гхйтр5

    29 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Ганьо":

    Последния напън на нашите брокерчета да ловят шарани и карат да се пускат такива новини Всеки, който знае английски и чете друга преса знае какво става в УСА с имотите
  • 5 Умен

    14 1 Отговор
    Цялата статия е пълна с негативни очаквания и тенденции на пазара на имоти в САЩ!
  • 6 Колко да си честен

    14 4 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    А дали след големия ресет и световната хиперинфлация ще има частна собственост? Дали в празните жилища няма да настанят... нуждаещи се? Да му мислят тези с по 2-3 апартамента.

    Коментиран от #8

  • 7 Един

    11 3 Отговор
    Стягайте коланите: ИДВА НОВА КРИЗА - ОТ САЩ!
  • 8 Умен

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Колко да си честен":

    Ква хиперинфлация бе брат. Кое спрямо кое ще се обезцени? Нали се наливаха пари и предишната криза. Нали затова имаше "окупирай уолстрийт", защото си раздадоха едни пари, ама нямаше хиперинфлация. Сега ще е абсолютно същото.
  • 9 Чоки

    12 0 Отговор
    То бива бива лъжи, ама това вече минава всякакви граници. Не мислете, че хората са толкова прости и елементарни, че да се хванат на плоските ви измишльотини.
  • 10 Като батИ

    3 7 Отговор
    Аз съм прост и ми е лесно:Докато цената на ЛябЪ, саламЪ и сир'нИтУ се вдигат няма как нито наемите да падат, нито жилищата да поевтинеят. Разбрахте ли калъфи прости!!! Вече чакам 35 години да поевтинеят тези жилища ама Цъ само нагоре и нагоре!!!
  • 11 Фидел

    6 0 Отговор
    Кой го интересува каква помия пише някой за сша...
  • 12 Ооо

    1 0 Отговор
    Гледай ги тия .. не стига, че живеят в къщи с оправени улици, ами дори не паркират върху здравия асфалт!!!