Last news in Fakti

10 Ноември, 2020 15:42 4 495 1

Основният магнит за инвеститорите

  • германия-
  • берлин-
  • инвестиции-
  • доходност-
  • бизнес

Предприемачите в имоти ще изберат Берлин през 2021 година

Основният магнит за инвеститорите - 1
Снимка: Shutterstock

По данни на PwC и Urban Land Institute (ULI) Emerging Trends in Real Estate Europe, инвеститори са на мнение, че големите европейските градове, като столицата на Германия, осигуряват отлична ликвидност и стабилност. в ТОП 3 влизат още Лондон и Париж. Останалите градове до ТОП 10 са Франкфурт, Амстердам, Хамбург, Мюнхен, Мадрид, Милано и Виена.

В анализът се посочва, че европейският пазар на недвижими имоти се намира в разгара на цикличен спад.

Анкета, в която са участвали близо 1000 лидери в сегмента от цяла Европа, показва, че 55% от инвеститорите възнамеряват да купят имот през 2021 г., "но сигурността от доходност в подобни вложения предизвиква опасения".

Що се отнася до перспективата относно типа собственост, центровете за обработка на данни, логистиката и биологията, са на преден план, а сектори като търговията на дребно и офисите ще са най-силно засегнати от пандемията от коронавируса.

"Днес, в резултат на несигурността, инвеститорите продължават да гледат на големите европейски градове като най-сигурен пристан и се ориентиран в дългосрочен план. Решението на Централните банки да понижат лихвените проценти в обозримо бъдеще, могат да доведат до бум в инвестиционната активност", казва Гарет Луис, директор на отдел "Недвижими имоти" в PwC UK.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нжвм

    6 1 Отговор
    Централните банки ще понижават ще понижават лихви..... Докато хиляди бедни рибки се хванат на въдицата и тогава..... повишаване на лихвите