Last news in Fakti

20 Ноември, 2020 13:21 7 244 8

Всяка пета покупка е на къща

  • испания-
  • къщи-
  • сделки-
  • покупка-
  • пространство

На фона на пандемията испанците търсят уединение и повече пространство

Всяка пета покупка е на къща - 1
Снимка: Shutterstock

Близо 20% от реализираните сделки с жилищни имоти в Испания през третото тримесечие на текущата година са били с къщи. Това е първият път, откакто се води статистика, в който сделките с подобни имоти имат такъв висок дял. За последен път, близко до този процент, са били данните от началото на 2019 г. – 19.1%, съобщава специализираният сайт Idealista.

Основно се купуват имоти с повече открити пространства – градина или тераса. Най-много сделки има в Кастилия ла Манча, Естремадура, Кастилия, Валенсия и Андалусия. Всяка трета продадена къща в Кастилия ла Манча е била еднофамилна. В Естремадура 28% от сделките са с подобен вид имоти, а във Валенсия – 23.7%.

Средната площ на купените къщи достигна исторически минимум през третото тримесечие на текущата година – 101.7 кв.м. Най-големи са били купените къщи в Кастилия ла Манча – 126 кв.м и Естремадура – 116 кв.м. Най-малките продадени къщи са в Астурия – 90 кв.м.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брокер

    0 16 Отговор
    Хората купуват имоти,не реват като тука само,че е скъпо

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Little

    6 0 Отговор
    Богданова,докогА??????
  • 3 оня с коня

    10 5 Отговор

    До коментар #1 от "Брокер":

    Докато "Хората" в Испания от които се възхищаваш Купуват имоти,хора като Мене например СИ ГИ ИМАТ тия Имоти- точно 100кв Жил. площ,850кв.м Двор с овошки,Собствен водоизточник/сонда/ със неизчерпаемо количество подземна вода/освен официалното водоснабдяване/, Гараж и всичко това - само на 5 км от Табелата в края на Града ми!Така и не разбирам ЗАЩО всички като тебе си мислят,че в БГ всички са гладни Лумпени и че Хала им е като Вашия?!

    Коментиран от #5

  • 4 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Брокер":

    Хората за 400 Евро ли работят цял месец, по 6 дена в седмицата, по 10 часа на ден?
  • 5 Гост

    15 0 Отговор

    До коментар #3 от "оня с коня":

    Хора като тебе са придобили имотите си по наследство от хора като баща ти и дядо ти. В България всички имат жилища, защото едно време соца им ги построи и им направи апартаменти за всеки. Затова 3/4 от американците са под наем, а 90% от българите са в свое жилище.

    Коментиран от #7

  • 6 Брокер

    0 6 Отговор
    Стойте си тогава по селата ,оставете хората с пари да купуват жилища
  • 7 Прав си

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Но само донякъде. Живея със семейството си в 3 етажна къща разгъната площ 270 квадрата. Построена от баща ми по комунизма на принципа каквото сме откраднали това влагаме в строежа. Знаеш ли на мен какво ми коства ремонтите и поддръжката за 20 години. С тия пари щях да купя 2 апартамента в Добър квартал в София. Обаче щях да живея в кибритена кутия от панели. А сега живея в къща с два гаража , беседка , градина и две кучета с които децата ми си играят на двора.
  • 8 Чси

    1 2 Отговор
    Айде тогава тегли един промоционален кредит, купи си ново бмв и след година идвам да ти опиша къщата! Кучерата може да си ги вземеш!