Last news in Fakti

18 Януари, 2021 11:37 5 616 2

Значително поскъпване на жилищата

  • нидерландия-
  • жилища-
  • поскъпване-
  • цени-
  • дефицит

Пандемията не се отрази на повишаването на цените в Нидерландия

Значително поскъпване на жилищата - 1
Снимка: Shutterstock

С 12% са поскъпнали жилищата в Нидерландия през 2020 г., сочат данните на агенцията за недвижими имоти NVM, съобщава изданието DutchNews. Най-скромен ръст е регистриран в Амстердам – 3.4%, а най-високия в Харденберг – 22%, близо до границата с Германия. В Ротердам, Утрехт и Хага поскъпването е в диапазона от 12% до 15%.

Посредниците още преди края на текущата година отчитаха ръст в цените в някои пренаселени градове, в които могат да се купят имоти с по-голяма площ. Според брокерите на NVM, желанието за повече площ може да се дължи на растящата необходимост да се работи от къщи. Друга причина е дефицитът в предложенията. Към средата на ноември на пазара са обявени за продажба едва 25 500 жилища и къщи, което е с близо 30% по-малко спрямо 2019 г. „Ние действително трябва да увеличим предлагането на жилища, за да станат те по-достъпни и хората да могат да намерят това, което търсят“, казва Оно Хоес, генерален директор на NVM Онно Хоэс. Средната цена на жилищата през 2020 г. в Нидерландия е била 365 000 EUR.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А в

    13 3 Отговор
    Кабо верде и Брега на слоновата кост как са цените?
  • 2 Маклер

    5 2 Отговор
    Ще купуват само къщи в дълбока провинция. Това е големия урок от ковида.