26 Януари, 2021 13:21 3 156 3

Пазар, който се съпротивлява на пандемията

  • хърватия-
  • жилища-
  • цени

Жилищата в Хърватия поскъпнаха с 6.9%

Пазар, който се съпротивлява на пандемията - 1
Снимка: Shutterstock

С 6.9% поскъпнаха жилищата в Хърватия през третото тримесечие на 2020 г. спрямо същия период на 2019-а, сочат данните на Националния статистически институт на страната. При имотите от първичния пазар увеличението е 1.6%, а при тези от вторичния - 7.6%.

Съпоставяйки данните от третото спрямо второто тримесечие на 2020-а се отчита спад в цената от 0.6%. За новите апартаменти понижението е 0.5%, а за старите жилища - 0.7%. В Загреб имотите в сегмента са се обезценили с 1%, а по Адриатическото крайбрежие - с 0.5%. За останалата част на страната поевтиняването е 2.2%.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кабо верде

    2 1 Отговор
    Как е по брега на слоновата кост? Увеличение има ли.
  • 2 Умен

    3 0 Отговор
    Леле майко, каква статия. Всякаш я е писал чужденец. Нищо не се разбира. Поскъпването Е 7,6% или -(минус)7,6%? Тия глаголи не са да запълват само място. А края на статията кърти просто. Почваш да се чудиш поскъване ли е имало или намаление.
  • 3 Умен

    4 0 Отговор
    И още. Защо се сравняват третите тримесечия? Минало е 4-тото и то почти от месец. А в началото на годината е по-логично да се сравнява цялата година с предходната й.