Last news in Fakti

17 Февруари, 2021 13:30 5 204 1

Рязко повишаване в предлагането

  • лондон-
  • великобритания-
  • имоти-
  • цени-
  • жилища-
  • къщи

В над 50% от големите британски градове се наблюдава бум в предлагането

Рязко повишаване в предлагането - 1
Снимка: Shutterstock

В над 50% от големите британски градове се наблюдава ръст в предлагането на имоти за продажба, сочи изследване на компанията Apropos. Така например, през януари в Единбург са се оферирали със 67% повече имоти спрямо същия месец на 2020 г., съобщава специализираният сайт PropertyWire.

За Лондон ръстът а въпросния период е 40%, а за Манчестър – 20%. В Бирмингам и Ковънтри той е съответно 17% и 15%, а в Белфаст и Бристол – 13%. В другия край на класацията са Ливърпул и Нюкасъл, където броят на оферираните жилища и къщи през януари тази година спрямо същия месец на миналата е спаднал съответно с 19% и 17%.

„Бумът на пазара на недвижими имоти в редица части на Великобритания, който се наблюдава след разхлабване на мерките във връзка с пандемията от коронавируса и въведената отсрочка при плащане на гербовия данък, все още дават ефект. Купувачите, от своя страна, силно се интересуват от имоти, като дори не отчитат скорошният край на отлагане плащането на гербовия данък“, казва Дейвид Александър, главен изпълнителен директор на Apropos. Според него, клиентите продължават да бягат от затворените градове в търсене на имоти в покрайнините. „Дали това ще продължи, когато пъбовете, магазините и ресторантите отново бъдат отворени, остава под въпрос“, допълва Александър.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 келешев

    0 0 Отговор
    тук е бум на свиването