17 Февруари, 2021 14:06 2 509 3

Този пазар преживя „на-горещата“ седмица

  • манхатън-
  • сащ-
  • жилища-
  • продажби-
  • наем

За 7 дни в Манхатън подадоха 38 луксозни имота

Този пазар преживя „на-горещата“ седмица - 1
Снимка: Shutterstock

Само за седмица (бел. ред. 18-14 февруари 2021 г.) в Манхатън бяха продадени 38 луксозни жилища, сочат данните на агенцията Olshan Realty. Това е най-силната седмица на продажби от август 2016 г., отчитат анализатори. Общата цена на сделките е 351.5 млн. USD, като най-евтиният имот е на стойност малко над 4 млн. USD.

Успешната седмица е доказателство, че пазарът отчита ръст, благодарение на разпространението на ваксина срещу коронавируса, ниските лихви по ипотечните заеми, стабилността на фондовите пазари и значителните отстъпки, които продавачите правят.

Приоритет за клиентите са уединени имоти и тези, които разполагат с голямо външно пространство като балкони, дворове. Наличието на парк в близост до имота също е от голям плюс при продажбата му.

Силата на пазара не се ограничава само от въпросната добра седмица за продавачите на имоти в Манхатън. Като цяло началото на годината е силен сезон, а това, което се вижда през втората седмица на февруари е извън този период. Броят на тогава подписаните договори е най-висок от началото на юни 2017 г., а купувачите продължават да са активни.

Рязко оживление се наблюдава и на пазара на наеми в Манхатън. Като цяло пазарът на имоти в Ню Йорк започва да се възстановява. А в резултат на високото търсене в САЩ почти не остана резерв от жилища. „Имотите изчезват от пазара почти веднага след като са обявени за продажба. Средното време, за което имотите се продават падна до нива отпреди 5 години“, казва Джон Уолкъп, съучредител и главен изпълнителен директор на UrbanDigs.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай

    1 0 Отговор
    Леле каква важна новина е това за Българина
  • 2 ройс без ролс

    0 0 Отговор
    Да не би някой от тези имоти да е купен от някоя ПРЕКРАСНА госпожа Мата Хари или от оная с Бикините. Че и двете нещо изчезнаха от България ?
  • 3 Ооо

    0 0 Отговор
    Илон-чо нали наля едни пари в биткойни... тия дето са продали са купили друго