Last news in Fakti

1 Април, 2021 16:07 4 903 15

Най-силното поскъпване от 2016 г. насам

  • германия-
  • жилища-
  • цени

Германия отчита бум на пазара на недвижими имоти

Най-силното поскъпване от 2016 г. насам - 1
Снимка: Shutterstock

С 8.1% са поскъпнали жилищата в Германия през четвъртото тримесечие на 2020 г. спрямо същия период на 2019-та, сочат данните на Федералното статистическо управление (Destatis). Независимо от пандемията, причинена от коронавируса, „тенденцията на поскъпване при жилищните имоти продължава“. Подобна беше картината и през третото тримесечие на миналата година. Ръстът през последното тримесечие на 2020-та беше най-силния от края на 2016 г.

На годишна база най-силно поскъпнаха имотите на апартаментите с една и две спални. В седемте най-големи германски града – Берлин, Хамбург, Мюнхен, Кьолн, Франкфурт на Майн, Щутгарт и Дюселдорф, поскъпването достигна 12.1%.

Цените на жилищата с цел първи дом също продължиха възходящата си тенденция както в градски, така и в селските райони, „макар и по-бавно спрямо сегмента на къщи“, отбелязва Destatis. Най-силно поскъпване от 8.9% се наблюдава при кондоминиумите в по-гъстонаселените селски райони.

Анализ на Германския икономически институт показва, че повечето хора във ФРГ предпочитат да живеят в частни жилища в периферията на града. „Новите квартали с добра инфраструктура и с модерно обзаведени жилища с една или две спални в селските райони могат да доведат до охлаждане на пазара на градски жилища“ се посочва в изследването.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ю.Кортес

    10 8 Отговор
    И по скъпо ще става....печатниците работят на пълни обороти
  • 2 Брокерис

    11 5 Отговор
    Гладен брокер комисионни сънува.. ама нема нещо напоследък, няма сделки, всички имоти ги изтеглиха от обявите, има 5 обяви на кръст по сайтовете.

    Коментиран от #4

  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 4 Отговор
    При това неистово печатане на Евро,се очаква Евро валутата да девалвира сериозно......В Германия е много трудно да купиш имот!
  • 4 Верно ли?

    4 7 Отговор

    До коментар #2 от "Брокерис":

    Напротив,всички обяви си стоят!А имоти за продан бол!Друг е въпроса "имаш ли пари"?Аз специално за последните 5 години съм продал два и закупил три имота без посредници(брокери).

    Коментиран от #7

  • 5 Гост

    11 3 Отговор
    Абе я си стойте на село,защо да се набутвате.Защо да пълните гушата на брокерите
  • 6 Българин

    6 1 Отговор
    България е на изчезване тези имоти на кого ги продавате или сънуват гладни тъпанари и мислите че хората ви вярват
  • 7 Браво

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Верно ли?":

    Сигурно и пломбите сам си правиш....

    Коментиран от #10

  • 8 Жоро

    7 1 Отговор
    Имотите са като колите.Който има пари кара нови и хубави коли.Който няма,обяснява колко са здрави и хубави старите,и как няма нужда от нови защото са скъпи.

    Коментиран от #13

  • 9 Бакшиша

    3 8 Отговор
    От години возя по Драгалевци,Бояна,Симеоново.Идея си нямате какви палати са какво чудо е.Има хора които не си знаят парите.Това,че тука ревете няколко човека,че ви е скъпо не значи,че няма кой да купува.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гост

    5 1 Отговор
    Нацията е на изчезване, а те ми обясняват, че хората купували все повече. Скоро ще излезе, че всеки българин е толкова беден, че си е накупувал по 5 апартамента и ги отдава под наем на останалите българи, които имат само по 3 апартамента.
  • 13 tato

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Жоро":

    Аз съм си в старат панелка от битон. А ти си живей в новата олекотена, стериопорена кооперацийка с гипсокартонени стени и 8 носещи колони за 1000 еврака. Като има балами има и такива които да прекарат баламите.
  • 14 Хасан

    2 2 Отговор
    До колегата горе,сигурно и колата ти е на 20+ и е много здрава и хубава ха ха
  • 15 Айде пак

    1 0 Отговор
    Балона се надууува, надуууува, надуууува.....