Last news in Fakti

17 Май, 2021 18:12 2 191 1

Пазар, който демонстрира стабилност и възстановяване

  • португалия-
  • жилища-
  • цени

Покупката на имот продължава да е най-сигурната инвестиция в Португалия

Пазар, който демонстрира стабилност и възстановяване - 1
Снимка: Shutterstock

Независимо от негативното влияние на пандемията върху пазара на недвижими имоти, в началото на 2021 г. и цените, и търсенето на жилища в Португалия продължава да расте, сочат данни на анализ на консултантската компания Savills Portugal и тези на Националния статистически институт (INE).

През първото тримесечие на текущата година в страната са продадени близо 50 000 жилища. Това е ръст от 21% спрямо същия период на 2020-та и 2019 гг.
Анализатори са на мнение, че и през текущата година вложението в недвижими имоти ще се смята за сигурна инвестиция в сравнение с други финансови инструменти. В същото време средните лихвени нива продължават да са на исторически ниски нива.

През сложната 2020 г. цените на имотите в Португалия растяха, макар и по-бавни темпове спрямо тези от 2019-та. Основните причини бяха спад в обемите в строителството, както и редицата ограничения за пътуване и затварянето на границите. През цялото това време чуждестранните купувачи, които имаха намерение да се възползват от програмата "Златна виза", поддържаха активността на пазара. В момента цените продължават да растат.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Портокалът

    1 0 Отговор
    Само в Португалия ли?