Last news in Fakti

25 Май, 2021 11:11 2 671 2

Темповете на поскъпване са най-големи за последните 7 години

  • дубай-
  • оае-
  • инвестиции-
  • цени-
  • жилища

Купувачите в Дубай предпочитат да инвестират в новостроящи се жилища

Темповете на поскъпване са най-големи за последните 7 години - 1
Снимка: Shutterstock

През април цените на жилищата в Дубай са отчели ръст от 1.2% спрямо март. Това е най-високото ниво от 2014 г. През март също е отчетено значително поскъпване. като цяло в началото на текущата година пазарът успя на компенсира загубите от предходната година. Поскъпването е валидно за почти всички райони на емирството.

На годишна база цените през април все още са по-ниски спрямо същия месец на миналата.

Анализаторската компания ValuStrat отчита, че обемът продажби на жилища през април отчита ръст от 16.9% спрямо март. За разглеждания период покупките на жилища в строеж са се увеличили с 30.1% срещу ръст от 8.7% при сделките с готови жилища. Сред основните причини за тази тенденция е, че супербогатите бягат от центъра на Дубай и се насочват към придобиването на къщи в покрайнините на емирството или извън неговите предели.

Най-силен ръст в цените се регистрира в Jumeirah Beach Residence, Palm Jumeirah и Jumeirah Lake Towers. Средно с 1.5% е поскъпването. Продажбите на готови къщи, в които веднага може да се влезе да се живее, през април са се увеличили спрямо второто тримесечие на 2020 г., когато бяха в сила първите ограничителни мерки, свързани с коронавируса. Месечният обем продажби в районите Dubai Hills Estate и Palm Jumeirah достигнаха най-високите си нива за цялата си история на съществуване.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай бай Дубай

    2 1 Отговор
    Защо ми е да купувам имот в Дубай? Един ден децата ми, за да го наследят ще трябва де се пишат мюсюлмани. Колко германци "изгърмяха" по този начин!
  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    Прав си,по добре си стой на село