Last news in Fakti

1 Юни, 2021 11:11 6 810 6

Цените летят нагоре - Юни 2021

  • великобритания-
  • жилища-
  • цени

Пазарът на имоти във Великобритания е във възходяща фаза

Цените летят нагоре - Юни 2021 - 1
Снимка: Shutterstock

През месец май тази година цените на жилищата във Великобритания отчитат ръст от 11% на годишна база, сочат данните на компанията за ипотечно кредитиране Nationwide Building Society. За сравнение през април на годишна база увеличението е 7.1%. Майският ръст е най-силният от август 2014 г.

На месечна база повишението отчита забавяне до 1.8%. За сравнение, през април то е било 2.3%.

Средните цени на жилищата на Острова достигнаха рекордните нива от 242 832 паунда. През идните шест месеца пазар ще остане доста динамичен. Като основна причина за това специалистите изтъкват ваканцията при т.нар. „Гербов налог“ и допълнителната подкрепа за пазара на труда, включена в бюджета на страната. Гербовият налог в Англия се плаща само върху имоти на стойност над 125 000 паунда. Той важи както за къщи, така и за апартаменти и трябва да се плати, независимо дали се плаща пълната цена на жилището или се използва ипотечен заем.

На жилищният пазар съществува дефицит, което може допълнително да ускори поскъпването на този вид имоти през идните месеци. Промяната в предпочитанията за жилища продължава да стимулира активността на пазара, като хората преоценяват нуждите си след пандемията, причинена от коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 верно бе

    9 4 Отговор
    То за това англичаните си купуват къщи на село за без пари в България. Там отиват да живеят богати Сомалийци само.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 мечо

    1 5 Отговор
    а веие саму ривети чи у наст е скъпу
  • 5 Гост

    14 3 Отговор
    Летят, летят, не кацат. И все нагоре, нагоре, към светлото бъдеще на нарастващите прогнози и стремглаво покачващите се криви. В същото време българите се топят и обедняват, свободните жилища в България стават все повече, търсенето намалява, сделките също. Новите започнати блокове седят недоизкарани, а кредитите се предлагат все по-апетитни. Сигурно е от голямо търсене.
  • 6 адвокат

    7 4 Отговор
    Летят им акълите дето ги нямат. Без пари да раздават имотите си в англията никой не ги иска. Като им ч укат данъка върху имота и дотам със ефтинията.