10 Юни, 2021 09:21 2 215 2

Небивал интерес към тези луксозни имоти

  • сащ-
  • лукс-
  • имоти-
  • продажба-
  • купувачи

САЩ с нов рекорд при продажбите на имоти на стойност над 50 млн. USD

Небивал интерес към тези луксозни имоти - 1
Снимка: Shutterstock

За първите четири месеца на текущата година са продадени 30 имота на стойност над 50 млн. USD. За сравнение, през цялата изминала година са реализирани 60 имота над въпросната цена. За 2019 г. техният брой е бил 56. По думите на главният икономист на агенция Redfin Дерил Феъруейзър през 2020 г., въпреки пандемията пазарът на супер луксозни имоти е станал още по-силен. „След наскорошния голям успех на фондовия пазар, най-богатите американци станаха още по-богати, което е довело до набъбване на капиталите им и ограничената възможност да ги изразходват по време на пандемия. А пазарът на недвижими имоти, независимо от въведените ограничения, остана открит за бизнеса и търговията с имоти от портфейлите се превърна в основен приоритет, особено за ултрабогатите“, казва Феъруейзър. Според нея, спестяванията, стремежът към комфорт и отслабването на мерките около пандемията от коронавируса ще повишат търсенето на луксозни имоти през текущата година.

Към момента в Лос Анжелис и околностите са обявени за продажба 20 имота на цена над 50 млн. USD, като 16 от тях са се появили за пръв път през тази година. За сравнение в Ню Йорк техният брой е 15, а новите обекти от началото на текущата година са 5.

В Южна Флорида във въпросната ценова категория се оферират 5 еднофамилни къщи и частен комплекс, разположен на остров. През тази година са обявени на пазара 3 имота. Анализатори коментират, че собствениците се стремят да продадат своите мега скъпи имоти сега, подтикнати от силното търсене от страна на купувачите.

Интересът към придобиване на скъпи имоти в южната част на САЩ е обусловена от смяна на приоритетите на купувачите – все повече хора работят дистанционно и искат това да бъде в комфортна среда и далеч от центъра на големия град. Роля играе и данъчната ставка при покупка на луксозен имот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЕГАЙ БЕ

    1 1 Отговор
    ТУК СЪЩО НЯМА ИМОТИ ЗА ПРОДАЖБА , НАМЕКВАТ НИ ДИЛЪРИТЕ ЛЪЖЦИ !
  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    Има,но трябват пари.Безплатен обяд няма.