Last news in Fakti

24 Юли, 2016 14:19 9 339 1

Симеон Сакскобургготски разплете кралско убийство

  • симеон-
  • албер-
  • убийство-
  • симеон ii

Албер I Белгийски издъхва през 1934 г. при мистериозни обстоятелства

Симеон Сакскобургготски разплете кралско убийство - 1

ДНК на Симеон Сакскобургготски сложи край на една от най-големите мистерии на 20 век - смъртта на Албер I Белгийски, съобщава в. „Стандарт“, позовавайки се на научните сайтове в Европа.

Монархът издъхва през 1934 г. при мистериозни обстоятелства. Тялото му е намерено оплетено в бодлива тел, след като е паднал от скала. Бил запален планинар. Никой обаче не вярва на версията. Смята се, че Албер е убит или принуден да сложи край на живота си, а тялото му е било хвърлено по-късно. Причината е, че симпатизирал на Хитлер и не искал да влезе в съюз с Франция при евентуална война с Германия. Съмнения за това идват от "Ню Йорк Таймс" и британски военни.

От инцидента остава зловещ сувенир - листа с кръвта, за която винаги е имало съмнение дали е била на Албер. Учени от Университета в Льовен решават да се възползват от артефакта и да стигнат до истината. В Европа обаче само двама души, които имат връзка с Алберт се съгласяват да станат част от експеримента - Симеон и немска баронеса.

"Няма съмнение - това е кръвта на краля и не е бил убит", обявиха специалистите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ ГАН4О

    0 0 Отговор
    А стига бе