27 Юли, 2016 23:30 1 624 0

Арестуваха мним полковник от ДАНС

  • арестуваха-
  • мним-
  • полковник-
  • данс

Той поискал 660 лева, за да уреди 36-годишен военен на работа в Агенцията

Арестуваха мним полковник от ДАНС - 1

Районна прокуратура-Пловдив образува досъдебно производство срещу мъж на 40 г. от гр. Пловдив, за това, че с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил и поддържал у някого заблуждение и с това му причинил имотна вреда, като се е представил за длъжностно лице.

До момента е установено, че на 26 юли 2016 г. той се обадил на 36-годишен военен от гр. Пловдив и се представил за полковник Николов от ДАНС. Предложил на военния да го уреди на работа в ДАНС. За „услугата“ му поискал 660 лева. По време на разговора „полковник“ Николов обяснил, че разполага с телефона на военнослужещия от негов колега. Няколко часа по-късно измамникът е задържан при предаването на паричната сума, близо до училище в гр. Пловдив.

Акцията по установяването и задържането му е проведена съвместно с ДАНС и отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР-Пловдив.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив продължават активните процесуално-следствени действия по случая. Установява се съпричастността на мъжа и по отношение на други случаи на измама, като съгласно получените данни те са на стойност 20 000 лева, и са извършени по същата схема.

Измамникът е в ареста за срок от 24 часа по Закона за МВР и предстои с постановление на наблюдаващия прокурор да бъде задържан за срок от 72 часа и привлечен като обвиняем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА