Last news in Fakti

30 Юли, 2016 13:55 1 216 0

Трима от полицаите-трафиканти остават в ареста

  • мвр-
  • полицаите-
  • трафиканти-
  • ареста

На четвъртия е наложена мярка „домашен арест”

Трима от полицаите-трафиканти остават в ареста - 1

Специализираният наказателен съд остави в ареста трима от обвинените полицаи, а един от тях остава под домашен арест.

Днес, в Специализирания наказателен съд беше внесено искане от страна на Специализираната прокуратура, за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Продан Георгиев, Георги Жеков, Николай Григоров и Красимир Евтимов, обвинени в ръководене и участие в организирана престъпна група, създадена с цел трафик на хора.

Факти.бг припомня, че четиримата служители на реда, които бяха арестувани при спецакция са обвинени в осигуряване на чадър за трафиканти на хора, както и в лично участие в превоза на нелегални мигранти.

Обвинените в трафик на мигранти полицаи заявиха, че не са виновни и поискаха по-лека мярка за неотклонение. Според адвокатите им няма реални доказателства за това, че са участвали в схема за трафик на мигранти.

Според прокуратурата обаче има данни, че и четиримата са участвали трайно, а не инцидентно, в нелегален трафик на бежанци. Изнесени бяха данни, че са събрани веществени доказателства като симкарти, телефони, валута и големи суми пари в апартаментите и колите им.

Имало и свидетелски показания, че те са давали указания за служителите, които са на смяна и за начина, по който мигрантите да преминат границата. Основният свидетел срещу полицаите е каналджията Ивайло Николов, който е дал показания и обяснил по колко и как са взимали униформените, за да държат под чадър трафика на бежанци от София.

Защитата на полицаите заяви, че решението ще бъде обжалвано.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА