Last news in Fakti

2 Август, 2016 12:30 1 915 5

Запалиха автосалон на бивш кмет (Снимки)

  • георги иванов-
  • автосалон-
  • бивш-
  • кмет-
  • запалиха

Щетите след пожара са за поне половин милион лева, съобщи бившия кмет на Хасково Георги Иванов

Запалиха автосалон на бивш кмет (Снимки) - 1
Снимки: БТА

Ретро автосалонът на бившия кмет на Хасково Георги Иванов горя рано тази сутрин, съобщиха от haskovo.info.

Сигналът за пожара е подаден от охраната на обекта, който се намира на пътя Хасково – Димитровград, малко преди 4 часа.

Запалиха автосалон на бивш кмет (Снимки)

От областната противопожарна служба съобщиха, че са изгорели 4 автомобила. Целият салон е опушен, има и пукнати стъкла от високата температура при пожара.

Според сина на Иванов депутатът Станислав Иванов пожарът е умишлен. “Сигурен съм, че веднага след като бъде разкрит обира на пощата ще бъде разкрит и палежа на автосалона”, заяви Станислав Иванов.

Пожарът идва ден преди рождения ден на Георги Иванов. Извършват се полицейски огледи, които ще установят причината за пожара, но според пожарната той е по-скоро умишлен.

Разследващите са заявили, че входната врата на салона е изкъртена и в един от автомобилите е хвърлен коктейл Молотов. Изгорели са още два съседни автомобила, като са пострадали частично и други два. Много стъкла са спукани, а целият интериор е за смяна.

От полицията съобщиха, че обектът се охранява от СОТ, жива охрана и видео наблюдение. Пазачът на Автосалона е забелязал дим от единия автомобил, паркиран вляво от входната врата.

Впоследствие пламъците обхващат и другите съседни коли. Пазачът е обгазен и му е оказана долекарска помощ. Огледите на местопроизшествието продължават.

Запалиха автосалон на бивш кмет (Снимки)

Палежът е предупреждение към мен какво правя. Скоро предстоят кметски избори в Хасково. Така бившият кмет Георги Иванов коментира пожара.

По думите на Иванов има връзка между инициирането на процеса срещу него заради събарянето на сградата на затвора и днешния палеж. “Ще видим как ще се развие следствието и ще стане ясно всичко”, допълни Иванов.

Салонът за ретро автомобили на пътя Димитровград – Хасково беше осветен на Гергьовден, но все още не работи. Георги Иванов коментира, че сградата още няма акт 16 и не е застрахована. По негови сметки щетите след пожара са за поне половин милион лева.

Ще чакаме да видим кой ще разследва нещата, дали случаят ще поеме Специализираната прокуратура, дали ще отиде в Пловдив или ще остане тук – това ще е показателно и за резултатите, заключи Георги Иванов. Според него поръчителите са същите, които през последните години организирали различни акции срещу него.

Запалиха автосалон на бивш кмет (Снимки)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    1 0 Отговор
    Тва трябва да е било планирано, как така при наличие на охрана, сот и камери, са успели безпроблемно...то и сотаджиите са едни заспали, докато се довлекат и всичко е свършило
  • 2 kokichan

    0 0 Отговор
    Те първо да разследват откъде има толкова пари за тази сграда,за колите вътре и изобщо за всичките му имоти и сметки,пък после да търсят палача му....ай с....р от мошеници,откъде дошло-там отишло.
  • 3 dsds

    0 0 Отговор
    kak taka edin kmet sha ima salon za milioni
  • 4 TOMA POR KULO

    0 0 Отговор
    TOI SI ZNAE ZA KAKVO ZA NI6TO NOKOI NE BARAT BA MIRNO STOQLO NE BI 4UDO VIDQLO
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    Те го разследваха, но той е нагъл и им се присмива. Този има палат с огромнен двор, къща с басейн, има и слуги, а е официално на кметска заплата. Нали го снимаха с хеликоптер, оценката на имота бе за милиони и нищо. Никакво развитие по случая. Е НАП за какво получават заплати щом кметовете с хиляда и няколко лева заплата тънат в охол със слуги? И да не е първия кмет, който живее така, случайно жена му, син му, зет му или майка му са собственици на фирми печелещи проекти, точещи ддс, или обслужващи общински заведения. НАП спи, никой никого не разследва или се пуска следствие и всичко заспива. Трябва да имат както всяка фирма крайни срокове, а не да влачат с години и да забравят, така и аз мога да си мамя, ама трябва да нямаш морал.