4 Август, 2016 08:29 17 016 45

Обвинение в хулиганство за мъжа, заплашил шофьор на автобус

  • автобус-
  • ангел радичев-
  • хулиганство-
  • обвинение

Ангел Радичев е със 72 часова мярка „задържане под стража”

Обвинение в хулиганство за мъжа, заплашил шофьор на автобус - 1
Снимка: Нова телевизия

Ангел Радичев, мъжът, който заплаши със саморазправа водач на автобус на магистрала „Тракия” заради изпречване на пътя, получи обвинение и 72 часова мярка „задържане под стража”, съобщиха от прокуратурата.

Снощи, в 22 часа, прокуратурата повдигна обвинение за хулиганство на 30-годишния мъж, отправи заплахи на шофьора на пътническия автобус и нанесе удари по возилото.

За това престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ до 5г.

Разследването по делото се провежда от разследващ полицай при ОДМВР-Бургас.

Предстои внасяне на искане от Районна прокуратура Карнобат до Районен съд Карнобат за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 евтим

    1 0 Отговор
    селяк какво да каже че има комплекси за малоценност

    Коментиран от #17

  • 2 ааоажо

    1 0 Отговор
    Тате ще плати на добри адвокати и мамината батка пак ще кара с 250.
  • 3 Орнела мути

    1 0 Отговор
    Шофьора на автобуса също има вина!!!Къде не гледа като се престроява в лява скоростна лента на автомагистрала ???Кой е бързал ???Дали не е въпросният автобус а не мерцедеса ???Трябва ли автобуси и камиони да се движат в лява скоростна лента ??? Дали въпросният мерцедес е спирал да се разправя с всеки минал в лява лента или само на този нагъл турски шофьор зачитащ не правилата за движение а правото на по силния на пътя!!!Дайте да видим тахошайбите на въпросният автобусен шофьор през последния един месец и тогава много от вас ще замълчат като видят как се возят хората в тези Хвърчащи Автобуси !!!
  • 4 Йордан

    0 0 Отговор
    Ако сме нормална европейска държава, този смотльо с бърза кола трябва да влезе в затвора.
    Да видим какво ще стане.
    Ако го пуснат, дано да не убие някое дете с бясна скорост.
    И още нещо, ако държавата не се вземе в ръце, ние ще го направим, но тогава затворът на този бабит ще му се стори като санаториум.

    Коментиран от #6

  • 5 Факт

    1 0 Отговор
    Орнела Мути/Орнелчо Мутев/ , явно си в час с автобусните карачи.Я ми кажете да сте видяли автобус да кара по магистрала под 120 км./час. при разрешена мах. 100 , а???Помака от автобуса е засякъл бързолетящата колата с мисълта , че като е по-голям оня ще набие спирачките.И двамата са едмнакво виновни, но фитнеса не се е усетил в ядаси ,че сме 21 век и всички имат мобилни тлефони с камери, звук и добра резолюция и сега ще яде дървото.И аз съм за да му проверят тахошайбата или дигиталната карта на помака!!!
  • 6 Факт

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Йордан":

    Данчо , явно си някой дърт с тошка за 1000 лв.дето кара с 80 по магистрала и тръгваш да изпреварваш в последния момент без мигач , непознавайки правилата по пътищата и законите на физиката.Погледни статистиката на последните катастрофи , почти винаги има автобус или камион участник, което на фона на бройката им спрямо леките автомобили е показател за кадърността и наглостта им!
  • 7 Jesika

    2 0 Отговор
    Не знам кой е виновен и кой не, но днес един рейс на Юнион Ивкони пред мен се изписти с двеста и до последно не знаех накъде е, няма мигачи няма нищо, карат като луди и другите не ги интересуват, гонят разписание хората. По магистралите ми се струва че сме на формула 1 - всеки се е юрнал и кара бързо, закъде бърза - никой не знае. Като цяло българите нямат никакво възпитание и като шофьори и като пешеходци. Така както е тръгнало не ни трябва война, ще се избием сами.
  • 8 гост

    1 0 Отговор
    Чета тук на разни "умници" коментарите. На магистралата има ограничение 140 км/ч на места и по-малко. Ако батката паляк беше карал с разрешената скорост малко вероятно е буса да го засече грубо. И май всички забравяте, че магистралата не е 3 ленти, а 2 за движение и една е аварийна,а в нея не се кара. Така че ако пред автобуса има някой кошник каращ в дясна лента с 80-90 км/ч и автобуса го задмине със 100-120 км/ч, а паляка кара със разрешените 140 малко е вероятно да се случи застрашаваща ситуация за да го "бият 10 човека" един чичка 60 кила.
    Паляка е карал много над разрешената скорост и след като е пристигнал прекалено бързо до автобуса се е изнервил.
    Не разбрах само, защо м/у трябваха още 10 човека да набие някакъв шофьор тежащ 60-на кг. !? и то чак в Бургас !? Толкова голям мухъл ли е че чак още 10 батки му трябват !?!?
    Дано го олепят, ама едва ли !
  • 9 гост

    1 0 Отговор
    Седнете на някой оживен път и се загледайте как се возят деца в колите, как шофьорите висят на телефоните, как не пускат сигнали или спират на средата на пътя без основание, шарят между лентите и т.н. Културата на хората е ниска, всеки ще прореве ако детето му загине, но той упорито отказва да му сложи колан и да го вози на задната седалка а не отред на волана. Хората изпростяват за личната си сигурност, вече не сме 80та с 5 коли на блок и добро обучение на курсовете, а сме с по 100коли на блок и корумпирани и нищо не струващи изпити, които бълват некадърници и кифли, успоряващи 2 тона желязо срещу вашата кола, а вие не смятате за нужно да сложите колана на детето си, по-добре да виси на прозореца?!?
  • 10 Покарайте в Европа

    1 0 Отговор
    Ако покарате малко в Германия,Италия или Франция ще видите ,че и там се престрояват и си секат пътищата на магистрала обаче хората са толерантни и Никога не си пресветкват ....за отбиване и ритане пък никой не си и помисля защото отива директно в затвора.
  • 11 гост

    1 0 Отговор
    Като започнете да спазвате добро поведение, тогава може да изисквате такова от другите.
    Този ще го съдят за хулиганство, но трябва да колата да му отнемат, макар да не е негова, собственика да си я иска от него след това по съдебен ред. Защо всеки може да вземе на друг колата и да прави глупости, после не могат да го пипнат освен глоба? Защо да е така, защо да се дава свобода на гамените? Седиш си на кръстовище с ограничение 60, а някой с Ауди профучи с 160, е можеш ли да прецениш ако тръгнеш да се изнасяш този дали ще се вреже в теб или не? И на полицията не им дреме, имат пари за камери за наблюдение, а никой се не сетил да им включат и опция за радар. Докато е такава свободия ще има бабаити и те ще се налагат и тероризират.
    Какво стана с охранителите пребили момчето на околовръстното? Някой запита ли се как протича едно дело след първите дни и какъв е краен резултат от всичките усилия, дали има ефективна присъда, възмездие? Май не.
  • 12 asd

    1 0 Отговор
    Като го питаш за къде бърза ще ти каже че го прави за удоволствое, а не че бърза. Ама не му стига акъла, че не там е мястото за удоволствия, защото останалите хора искат да стогнат от точка А до точка Б живи!
  • 13 гост

    0 0 Отговор
    Колко ли трябва да си тъп за да разбереш че автобуса е направил нарушение а не бабаита.И че си изминал 2000км. от точка А и 40км. преди точка Б някакъв с автобус решава че управлява не автобус с хора а лека кола,и иска да останеш на магистралата , на 40 км от точка Б.

    Коментиран от #16, #19

  • 14 Бай Тошо

    0 0 Отговор
    Бързайте ,карайте смело ,но не се правете на големци при най малкия фал на пътя,утре и вие ще засечете някой и едва ли решението да ви пребият е най доброто,принцип
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    А защо не споменеш, че този бабаит е карал с над 200 при разрешени 140 км. Ако скороста е била нормална този бабаит нямаше да го чуем. Вие може ли да прецените с каква скорост идва колата зад вас? Едва ли! Нали така стават катастрофите с моторите. Този си е келеш от всякъде, както и да го мислим.

    Коментиран от #18

  • 17 гражданин

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "евтим":

    Ефтимчо излез един път на магисралата.
  • 18 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "незнайко":

    аз карам със 110до Бургас и поне три автобуса ме изпреварват до там,както казва един по долу да му проверят шайбите на невинния.

    Коментиран от #20

  • 19 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Колко трябва да си тъп за да коментираш без да знеш какво е станало - във въдеозапис на пътниците от автобуса се чува как въпросната мутричка се кара на шофьора че го бил засекъл, шофьора му отговаря че колата му е била далече когато е тръгнал да изпреварва и въпреки това му се извинява, а мутричката му казва че карал с 250 и според него в виновен че шофьора го е засякъл и го заплашва със саморазправа.

    п.п. да уточня, че въпросът ми към теб е риторичен.
  • 20 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Ти пък щото никога не нарушаваш ЗДП и не застрашаваш и другите участници в движението, та ся рейсовете по магистралат са ти виновни. Даваш ли си сметка, че с колкото по-голяма скорост е карал рейса, толкова по-малко може да се твърди че е засякал колата?! Дори и да е карал в някой момент с превишена скорост, това не означава че в случая е виновен.

    И щом ще правим проверки кой къде и какво, най-добре да проверим тоя интелигентен и културен млад индивид с какво се занимава, та да му се налага да хвърчи с 250 за Бургас с най-новата S-класа.
  • 21 Gosho Vectrata

    0 0 Отговор
    Отговорността на всеки водач на МПС е огромна. Необходима е толерантност и култура на пътя / а и не само там, а навсякъде /. Аз обаче управлявам личния си автомобил с тегло 1500 кг, а колегата професионален водач управлява МПС с тегло 15т / а често и доста повече /. И двамата нямаме право на грешки, защото всяка грешка може да бъде фатална. Нека не забравяме, че пътищата не са писти за Формула 1 или етапи от световния рали шампионат.
  • 22 Niko

    0 0 Отговор
    А кой ще погне и автобусното шофьорче, че карат като мал.......ици тези. Превозват хора а карат тези автобуси като леки автомобили и засичат наистина. И двамата са виновни а само единият ще го отнесе. Справедливост по български.
  • 23 маик

    0 0 Отговор
    Да се обеси веднага тъпото говедо за назидание на подобни .Няма полза от подобни гниди

    Коментиран от #38

  • 24 neam nervi

    1 0 Отговор
    А в държавата на чичко Хитлер,откъдето е и регистрацията на автомобила, момченцето с потника дали прави така, как мислите?
    Ако изобщо извърши такова посегателство немските полицаи ще изметат асфалта с него, а прокуратурата ще го осъди на следващия ден. Много добре знаем обаче, че мутричката е стъпвал в Германия само да си купи колата, кара с немски номера за да спести от акциза. Добре познатите "номерца" на местните "богаташи". Да си похарчи спестеното за лекарства!
  • 25 Елена

    0 0 Отговор
    няма значение кой колко е бързал - важно е , че ИМА проявена агресия!!!
    Разбирате ли?
    На този с колата му се е наложило да намали и да изчака автобуса... леле мале ...
    за това ли ще трябва да го набие после, затова ли?

    Моят Ситроен С3 е 1.1 - случва ми се да не мога да изпреваря
    рязко и бързо - попадала съм в същата ситуация
    Като е магистрала - дайте ще летиме по нея.
    Скоростта от 120 км не е задължителна - а е ограничителна...

    Коментиран от #29, #40

  • 26 Елена

    0 0 Отговор
    Според мен важното е да стигнем живи,
    а не с половин час по-рано!!!
    Също така и да пътуваме с удоволствие, а не с напрежение и нерви...
    Не всички имат АУДИ-та и БМВ-та...
    Докога ще се размазваме по пътищата???
    ДОКОГА?
  • 27 Гост

    0 0 Отговор
    Интересно е каква ще бъде санкцията за този полуидиот, ии някой нещо да казва за проба за алкохол, проба за наркотици, проба за стероиди, за трева, обиск направен ли му е. Тези случай имат функционална зависимост към употребата на дрога и опиати, вследствие на което хората се побъркват и спират да мислят. Ето ви резултата
  • 28 селянин

    0 0 Отговор
    Искам да кажа на всички ,които плюят по шофьорите на авробуси и тироветете, че тези хора са професионалисти и си изкарват хляба стая професия и са мноого напред с материала от разни пишман шИфиорчета .......................
  • 29 хххххххххххх

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Елена":

    Еленкеее!
    Ти първо вземи прочети закона за движение по пътищата и правилника за прилагане на закона за движение по пътищата и виж какви са ограниченията тогава давай акъли - аман от ограничени к.ф.и дето не са сядали в учебна кола и си мисят че като са им купили книжки и коли за добро поведение вечер са големи шофьорки.
    Ще се размазваме по пътищата докато такива като тебе използват огледалата за да проверят грима и прическата от колкото да наблюдават ситуацията 3-4 автомобила зад тях.

    Коментиран от #31, #32

  • 30 богатбеден

    0 0 Отговор
    Съгласен съм с това мнение...
  • 31 шофьор

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "хххххххххххх":

    Закона за движение по пътищата викаш. Къде там пише, че по магистрала се кара с 250 км/ч? Ако тоя пълен идиот не беше карал с толкова, а с разрешената скорост, то рейса щеше да се е прибрал навреме и нямаше да има сега под какво да пишем!
    Абсолютно сигурен съм, че предвидените от законодателя 5 години затвор в дадения случай няма да се упражнят спрямо този, който има над 50 освидетелствани нарушения на пътя! България! Срам!
  • 32 7272

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "хххххххххххх":

    По-добре такива като тебе да ги няма по пътя !!!!!!

    Коментиран от #34

  • 33 НЕГРАМОТЕН СЪМ

    1 0 Отговор
    тоа пък професионалисти били.у нашенско няма ни един професионалист бре.тоа тъпак драйвера на автобуса взема 600 кинта на месец ако шефчето не реши да му удържа за гориво и други простотии.и кара минимум по 12 часа на денонощие.при трък драйверите е още по зле.и ти ми говориш за професионалисти.само текезесари бивши ченгета и воени са твоите професионалисти.
    а за конкретната ситуация и двамата са виновни,ама батката е баш виновен.
  • 34 хххххххххххх

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "7272":

    И защо да ни няма по пътя, за да не пречим на серсемите ли??
    Някъде да съм казал че карам с 200 или повече, че съм избил 5 семейства с децата им по пътищата, че съм предизвикал n на брой катастрофи или какво?
    И аз имам дете и жена, които ме чака вечер да се прибера след цял ден по пътищата.

    Това че съм коментирал мнението на "Елена", която дори не знае какво е ограничението на магистрала ли е проблема?
    Или че ми е писнало от тъпи кифли по пътя, които не знаят за какво са половината копчета и ръчки в колата която им е дадена за първо място в креватната гимнастика. А на пътя се чудиш как да се пазиш да не те претрепят защото габаритите на колата не си знаят, как и къде да се престроят, какъв мигач да дадат, кога да тръгнат, как да се изнесат и къде им е мястото след завой, че при ляв завой от най-лява лента за 10м искат да минат в най-дясна при 4 ленти в едната посока и 500м права без отбивки.
  • 35 Легендарен

    1 0 Отговор
    Коментарите тук нямат смисъл по две причини

    1 човекът е таксосъбирач на маргините и няма да му направят нищо

    2 всеки, който подкрепя тази измет и си мисли, че коментира "събитие", трябва да знае, че няма такова

    До 40 часа е вън и си продължава по пътя.

    Обсъждайте не някой, който се е осигурил, а как да прекратим беззаконието на управляващите срещу нас и липсата на наказуемост срещу престъпността.

    Тоя си е оправил живота, аз и вие да му мислим.

    Коментиран от #39

  • 36 Пиф

    0 0 Отговор
    Добре де, значи е ддо ориенталски свински манталитет тук, не до друго? Ето при соца мафията даваше ниски заплати на работниците, имаше вярно задължителна работа, но пък мафията номенклатури пак лапаше тлъсти бонуси и заплати, а никаква полза не принасяше реално? Ето сега стана феоално капиталистически вълчи строй, и пак същиите мекерета ограбиха активите на нароа от соца, къе ги проаоха на чуженци, пак не ават обри заплати? Като прибавим и стиснатите гръцки турски и ддруги работоатели тук, значи пак яволската кочина тук си остава кочина? Швейцария няма как а стане...там не живеят прасета, а швейцарци - градили си нравите от векове. А тук си оставиха помията византийски прасета патриции, османски прасета паши и други, хитлеристки окупатори и те донесоха помия, крадливи бай Ганьовци по манталитета си, напридошла азиатско инийска пасмина от къел и не...? Е, може ли а се създае рай от свински манталитет и кочина като реалност? няма начин... Манталитета е свински на много хора, няма друга причина. Ето, куп наро отива на искотека като група животни бе? Вместо дда се весели, а си живее живота тръгнало добичетоо му а бие да се нафирква като свиня? не, че свинете пият алкохол, но символично казано...на лакомията. Е, може ли такъв манталитет а съграи нещо добро? Не може! пишеш на епутатите а оправят законите, као не знаят как? им пишеш и какво а оправят, а те си плямпат простотиите и си вдигат заплатите и не хоят и на работа? И никой не ги наказва? Е може ли такъв кенеф а се нарича държава и ържавен орган? Ами каквито ви органите на държавата, каквито ви манталитета на повечето хора, такава и реалността. кому се сърите тогава?

    Коментиран от #37

  • 37 Пиф

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Пиф":

    Коментара е за намбър 33. Излиза, че шофьорите на автобуси са само виновни? Аз често пътувам и мога да ти кажа, че вижам такива опасни изпреварвания, че аже ме е страх а си го преставя, а камо ли да го направя? еиният минава отддясно на МПС, после изпреварва преният отляво като на слалом. Ако нещо стане катастрофата не мърда... И това хора, които карат автомобили не от първи път.... Шофьора на автобуса не зная какво е направил, но е срамота а слезе тоя от колата си и да го заплашва и да удря автобуса... Все пак автобуса не го е ударил... Ето такива примати с чугунени глави вместо мозък и бизцепси от анаболи и салони правят живота пъстър кенеф. А животни в човешки ви има премного. Само тук в България са поне половин милион и повече. да не броим по света.... А ти кажи, как да се оправи живота, като постоянно някое животно в човешки вид оплесква доброто и прави живота ад? Ето сега запалиха куп гори, за да изсекат безплатно дървесината като санитарна сеч разни фирми. Повечето пожари са от алчността на добитъци в човешки вид, било и фирми било и персони. А кажи как се живее добре в приматска среда? ами няма как. Затова хората тук пишят и патят от примати. Като тоя на снимката.
  • 38 Навитак

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "маик":

    Супер предложенийце - въжето и маста са от мен! С радост ще ги осигуря!!!
  • 39 Про

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Легендарен":

    Не знам дали е таксосъбирач на маргините но съм сигурен че е гласосъбирач на Тиквата ...
  • 40 бай Пешо

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Елена":

    Ели не знам от колко време имаш книжка ама май трябва да си опресниш паметта правиш ли разлика между макс. разрешена скорост и ограничителна допустима щото аз не а тя е на магистрала до 130 км. в час а не 250 км. Ако прочетете малко ще разберете че България е една от малкото държави с толкова висока допустима скорост 130 км. а те са 4 или 5 в Европа изключение прави Германия където липсва такава но там си има скоростна лента на аутобана и ако те засекат камерите че си влязъл да караш бавно в нея на следващият пост полицията те спира щото застрашаваш движението.Никъде не пише че можеш да караш с 250км. а и още повече да спираш коли и да заплашваш водачите. Аз мисля че е време да престанем с тия номера от преди 25г.нали имаме много претенций да сме европейци или или искаме само доходите да са ни такива а манталитета не.Е така не става.
  • 41 някой си там

    0 0 Отговор
    малко уточнение колега не е така България е далеч от това което казваш за ограничението тука сме си още соц донякъде все пак и някой неща няма да се променят поне не на този етап докато хората не се осъзнаят
  • 42 Чакала

    0 0 Отговор
    Страхотни 3 дена си искара този лумпен, в тази жега да си в Бургас и в ареста сигурно е черешката на тортата
  • 43 Янко

    0 0 Отговор
    щОМ НАКАЗАНИЕТО Е ДО няма да получи нищо!Ако беше от до тогава да , но така няма смисъл.Нормалните хора се опитват да спазват закона а тези п...сти се правят на велики!Така не става!
  • 44 Хорхе

    0 0 Отговор
    gram ideq da si nqmate kvo shto obache romanite sa na lice....1 vo mislite li che e taka kakto go izkarvat mediite...2 ro tiq shofiori ne e.avat nikoi i nishto....sekat ti patq kvo shte da stava...3 to ako malko ot malko razbirate ot koli shte znaete che toq mercedes e zavodski ogranichen i sichkite tabeli da mu izpadat da se sadere nemoje da digne 250 km i 4 to...otsechkata kadeto e stanal incidenta e karnobat burgas malko sled karnobat....po neshtata koito cheta vijdam che qvno momcheto e ot karnobat...sledovatelno toi tragva ot kt i za nula vreme razviva 250km..i toq mu seche patq...nqma kak da stane:)
  • 45 хххххххххххх

    0 0 Отговор
    До половината които не знаят колко е ограничението за различните превозни средства на различните пътища ето част от Закона за движение по пътищата чл.21 (1):

    категория Населено Извън населено Автомагистрала Скоростен
    място място път
    "A" 50 80 100 90
    "B" 50 90 140 120
    C, D 50 80 100 90
    B+E, C+E, D+E 50 70 100 90
    Т 50 50 - -
    М 45 45 - -
    Самоходни 40 40 - -
    машини

    Сега половината виждате че дори не знаете колко е макс. разрешената скорост на магистрала - не 120, не и 130, а 140км/ч.