4 Август, 2016 09:09 7 928 7

Хванаха легендарни автокрадци

  • хванаха-
  • легендарен-
  • автокрадец-
  • чочо омайски-
  • чочо омайски – капитана

Чочо Омайски – Капитана и Митко Горнобанския са задържани при опит да откраднат автомобил

Хванаха легендарни автокрадци - 1
Снимка: bTV

Легендарни автокрадци са заловени тази сутрин от полицията в столицата, съобщиха за Факти.бг от МВР.

45-годишните Чавдар Омайски - Чочо Капитана и Димитър Георгиев - Митко Горнобанския са задържани в столичния квартал „Лагера“ при опит да откраднат поредното возило.

Днес, преди 6 часа сутринта, в столичния квартал „Лагера“ Чочо Омайски, заедно с още един автокрадец - Митко Горнобанския, се опитал да открадне лек автомобил „Opel Corsa“. В този момент, двамата крадци са заловени от полицаите.

Единият бил хванат в момент на кражба на автомобил, а съучастникът му - след преследване в района.

И двамата са криминално проявени и са действали в комбина. В тях е намерен набор от инструменти за разбиване на коли.

На място е извършен оглед, образувано е досъдебно производство. Разследването по случая продължава под наблюдението на Софийска  районна прокуратура.

Чавдар Омайски - Капитана е известен като един от лидерите на крадците на автомобили у нас. Той е от знаковия контингент по линия кражби на автомобили, които тормозят столицата от 20 години, а първите му регистрации са от началото на 90-те години.

Има множество криминални прояви и с висящи дела. Върти „бизнес“ и като посредник във връщането срещу откуп на откраднати автомобили в София. Също така доставя техника и организира кражбите. Неговият специалитет са коли от марките: Toyota, Opel, BMW Х5 и Х6.

През 2011 г. Капитана е задържан и за това, че пребил и заплашил с убийство жена си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калогера

    1 1 Отговор
    Трябва да им откраднат всичките коли над 5000 лв за да станат хора, какви са теа черни лимузини ? Тва да не е погребение
  • 2 бате жоро

    4 0 Отговор
    много високо се е целил легендарният крадец
  • 3 Румен Янев

    3 0 Отговор
    Влязъл в опела но не успял да го запали и с аверчето му тръгнали да го бутат но спирачките му били клеясали та се оказала трудна работа ....и те взели че го сгащили
  • 4 Бай Хой

    3 0 Отговор
    Браас ..... и до довечера да ги пуснете!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 те ми да да ве да

    3 0 Отговор
    Днешното заглавие:
    "Хванаха легендарни автокрадци"

    Утрешното заглавие:
    "Пуснаха легендарни автокрадци"

  • 7 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    Що е легенда ? Дотегнали са на някого или не са се отчели и --- айде , хванали ги.А щом ги знаят от 20 години и не са в кауша -- нищо чудно и да портят години наред "колегите" си!? Неведоми са пътищата ти..... Туй, чиляка,е гадна твар.... !!