Last news in Fakti

12 Август, 2016 13:35 1 535 0

Разследват изтезаване на дете в социален дом

  • разследват-
  • изтезаване-
  • дете-
  • социален дом

Сигналът е на прокуратурата

Районната прокуратура в Шумен образува днес досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че е изтезавал  непълнолетно дете, намиращо се под негови грижи. До образуването на досъдебното производство се стигна след разпоредена на 12 юли т.г. проверка на получен сигнал по електронната поща в Районната прокуратура в Шумен за бито дете в дом за деца, лишени от родителски грижи.

 В хода на проверката  жена, която твърди, че е очевидец на побоя над 15-годишното момче, е предоставила мобилен телефон и флашпамет, в които според нея се съдържа запис на инцидента.

Разследването продължава с процесуално-следствени действия.

Факти.бг припомня, че клип за насилие над дете вдигна на крак институциите в Шумен през юли. Видеото беше качето в социалната мрежа от служител на Центъра за настаняване от семеен тип. В записа се чува как възпитателка обижда дете, а на снимката се вижда насинен детски крак.

Възпитателката крещи: Ясно ли ти е, ще те убия?!

Дете: Чакай!

Възпитателка: Няма да те чакам, ей животно, ще те убия, разбра ли ме? Ще те убия. Напоследък си станал невъзможен. Качи се на главите ни отгоре.

Директорката, обаче отрече автентичността на записа, разпространен в социалните мрежи с аргумента, че това е монтаж. Тя бе убедена, че това е манипулация. Според нея децата се обгрижват качествено.

Жената, която е направила записа е Хюлия Арон. Тя разказа тогава, че е направила записа на 6 юли, когато приключила смяната ѝ и видяла своята колежка Деница Атанасова, да обижда едно от децата. Тя подала сигнал в Общината в Шумен. Според нея записа е автентичен. При издаване на смяната въпросният служител на записа беше вече започнал да налага детето, защото по принцип са подавани и сигнали за побой над децата и какво ли не е правено, но никой от никъде не взема никакви мерки, заяви преди време Арон.Бивша служителка на центъра твърди, че агресията към децата с увреждания е често срещана практика в дома.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА