17 Август, 2016 16:26 1 302 4

Шест месеца затвор за цигари без бандерол

  • шест-
  • месеца-
  • цигари-
  • без бандерол
Шест месеца затвор за цигари без бандерол - 1

Наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ при строг режим в затвор от закрит тип наложи съдът на И. Русимов за извършеното от него престъпление - държане на акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон, съобщипа от прокуратурата.

На 21.07.2016 г. на кръстовище на Околовръстен път на гр. Кюстендил Русимов държал шестдесет и пет кутии цигари марка „ЛД Блу“ и четиридесет кутии цигари „Ева Слимс”. Общата стойност на незаконно държани акцизни стоки без бандерол възлиза на четиристотин седемдесет и четири лева.

До ефективното наказание на Русимов се стигна, след като той се призна за виновен в повторно извършвате на незаконното деяние и сключи споразумение с Районна прокуратура - Кюстендил. С отделно съдебно определение е приведено в изпълнение и наказанието „лишаване от свобода“ в размер на три месеца, наложено на подсъдимия през 2015 г. по друго дело.

Прокуратурата в Кюстендил изправи пред съда за подобно деяние и непълнолетната М.Г., която в условията на продължавано престъпление държала на акцизни стоки без бандерол. Цигарите били открити на 21.01.2015 г. и на 06.08.2015 г. в личния багаж на момичето, което пътувало в лек автомобил „Фолксваген“ с друго лице.

Районната прокуратура – Елин Пелин образува досъдебно производство срещу Ст. К., който незаконно държал 7 497 стека цигари марка „Марбъл“. На 27.07.2016 г. той е привлечен в качеството на обвиняем. Изготвено е и Постановление от наблюдаващия прокурор за задържането му под стража за срок до 72 часа. Двете постановления не са предявени на обвиняемия, тъй като местонахождението му не е известно. На Ст. К. е наложена забрана за напускане пределите на страната.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 DRYNDI

    0 0 Отговор
    Е.ааахти държавата.Искра Фидосова и Цветан Цветанов,като искарваха с тирове за Гърция нищо не им направихте,а тоя човек за некви 400лв го вкарвате да лежи...НЕМАМ ДУМИ.

    Коментиран от #3

  • 3 Съмишленик

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "DRYNDI":

    Напълно подкрепям, отвратен съм от нашата действителност, а и само тия двамата да са, дето си ги цитирал - с мед да ги намажеш...
    Впрочем, исках да ти цъкна плюсче, ама иска някаква регистрация - отново смотана българска работа!
  • 4 Йони

    0 0 Отговор
    Направо нямям думи направиха цигарите по скъпи от месото после се чудят защо копуваме без бандерол