22 Август, 2016 23:00 1 343 0

Задържаха двама за ало измами

  • задържаха-
  • двама-
  • ало измами
Задържаха двама за ало измами - 1

Двама мъже, заподозрени в съпричастност към извършване на телефонни измами, са задържани от полицията в Силистра, съобщиха от МВР.

В петък привечер, пътувайки в посока Русе, служител на ОДМВР-Силистра забелязал след село Айдемир такси със сливенска регистрация. Колата е проверена от автопатрул, изяснено е, че в таксито пътуват М.П. (56 г.) и Р.Х. (46 г.) - жители на Сливен, и двамата с предишни криминални прояви.

Мъжете били отведени в РУ-Силистра, където в хода на полицейските действия е установено, че те са съпричастни към извършване на телефонни измами -  М.П. бил нает за шофьор от Р.Х., който изпълнявал ролята на куриер, не само на територията на Силистренска област, а също и в регионите на Хасково, Шумен, Сливен, Търговище и Русе. Извършената проверка показала, че двамата били отседнали в хотел в областния град предния ден, когато получените сигнали за опити за телефонни измами са 16.

Изяснява се произходът на средствата за разходите, направени от двамата, както и на парична сума, намерена в по-младия мъж, който е безработен. Полицията работи по разследване на цялостната престъпната дейност, като се провеждат оперативно-издирвателни действия по установяване самоличността и на други лица, съпричастни към случая.

Образувано е досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА