Last news in Fakti

25 Август, 2016 23:33 1 255 0

Съдят рецидивист, пребил и ограбил старица

  • съдят-
  • рецидивист-
  • пребил-
  • ограбил-
  • старица
Съдят рецидивист, пребил и ограбил старица - 1

Окръжната прокуратура във Варна внесе във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу 36-годишния Петър Ст. за извършен от него грабеж при условията на опасен рецидив във вилата на възрастна жена в местността Евксиноград, съобщиха от прокуратурата.


 

На 27 ноември 2015 г. около 22 часа подсъдимият Петър Ст. обикалял по улиците в местността. Там се намирала и вилата на ограбената жена, която спяла на първия етаж. 36-годишният мъж счупил стъклото на вратата и успял да отключи с ключа, който се намирал в бравата. За да не оставя следи, действал с ръкавици. След като проникнал в къщата, започнал да търси ценни предмети.

От шума собственичката се събудила. С няколко удара той съборил жената на земята и я заплашил с убийство, ако не мълчи. Взел кухненски нож и й заповядал да предаде парите си. Пострадалата показала наличните си 19 лева в дребни банкноти. Неудовлетворен от това, мъжът преровил дамската й чанта, от която взел пет златни зъбни коронки с тегло 10 – 12 грама и торбичка със сребърни накити и продължил да рови по чекмеджета, гардероби и скринове. Открил 5 сребърни сечени монети с изображения на князе и форма на глава, златна монета и други ценни предмети от злато и сребро, златни накити, лаптоп и мобилния телефон на жената.

Докато претърсвал щателно навсякъде, Петър Ст. наредил на жертвата си да не го гледа. Пострадалата успяла обаче добре да го огледа. След като ограбил всичко по-ценно във вилата, мъжът заключил жената отвън и изчезнал, а тя подала сигнал на тел. 112.

Част от ограбените вещи били открити при претърсване в дома на Петър Ст. Според съдебно-оценителната експертиза стойността на отнетите със сила и заплаха вещи на пострадалата е 1536 лева.

От ударите по лицето на ограбената съдебномедицинската експертиза по делото установила пукнати носни кости, счупен зъб, кръвонасядания по лицето и други контузии.

Подсъдимият Петър Ст. се възползвал от правото си да не дава обяснения. От справка на съдимостта му става ясно, че той има осем влезли в сила присъди за кражби и грабежи в периода от 1998 до 2015 год.

Предстои делото срещу 36-годишния извършител на грабежа да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от пет до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на виновния.

В момента Петър Ст. се намира в затвора.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА