Last news in Fakti

29 Август, 2016 12:40 1 703 1

Иззеха близо 3 тона нелегално гориво

  • иззеха-
  • 3 тона-
  • нелегално гориво-
  • созопол

Митничари от Бургас иззеха горивото от бензиностанция-автоцистерна в яхтено пристанище в Созопол

Иззеха близо 3 тона нелегално гориво - 1

Митнически служители от отделите „Митническо разузнаване и разследване" и „Акцизи" към Митница Бургас иззеха 2827 литра нелегално дизелово гориво от бензиностанция-автоцистерна за продажба на горива на малки плавателни съдове в яхтено пристанище в Созопол. Бензиностанцията-автоцистерна е запечатана, а собственикът на търговския обект е санкциониран с акт за нарушение на чл. 126 от Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.

Бензиностанцията-автоцистерна е била разположена в яхтено пристанище в Созопол за продажба на дизелово гориво и бензин на яхти, джетове и др. малки плавателни съдове в порта. При митническата проверка е установено, че бензиностанцията-автоцистерна се състои от три отделни секции, пълни с горива, но само две от секциите  са били снабдени с нивомерна система и фискално устройство в съответствие със законовите изисквания. Между двете легални секции с дизелово гориво и бензин е била разположена и трета нелегална секция, също пълна с гориво.

Подвижната бензиностанция е запечатана за срок от 30 дни. Извършена е проверка на всички документи за зареждане с горива и платен акциз. Взети са проби от наличните горива в бензиностанцията за лабораторен анализ в акредитирана митническа лаборатория.

Резултатите от проверката на документите и извършения лабораторен анализ показват, че нелегалната секция в бензиностанцията-автоцистерна съдържа  2 827 литра дизелово гориво с неясен произход и без платен акциз, което не съответства по състав на представените документи от бензиностанцията за заредено дизелово гориво. Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 0 Отговор
    2827 литра нелегално дизелово гориво, с цена 2 лева това са 5654 лева. КТБ откраднаха 3 милиарда-3 000 000 000 и никой не ги хвана. Това се казва кокошкарство, по отношение на измамите. Защо изобщо е пусната тази статия? Направете си сметка колко такива цистерни са откраднати.