30 Август, 2016 20:36 2 273 0

ФБР разпитва Леонардо ди Каприо

  • леонардо ди каприо-
  • разпитва-
  • фбр

Разпитът е за неговите отношения с малайзийски държавен фонд

ФБР разпитва Леонардо ди Каприо - 1
Снимка: БТА/AP

ФБР разпита холивудския актьор Леонардо ди Каприо по обвинения за присвояване на пари от Малайзийския държавен фонд 1MD, съобщи Le Temps.

Благотворителната организация към фонда си сътрудничи с Ди Каприо, но няма информация за повдигнати обвинения срещу него. Смята се, че той се е възползвал от парите на основателя на фонда – сина на премиера на Малайзия Неджиб Разак. Разак не обвинен в присвояване на $ 700 млн. Впоследствие той бе оправдан от антикорупционна комисия.

Става въпрос за злоупотреби на стойност $ 3.5 млрд. Фондът е управляван от милиардера Джо Лоу. Смята се, че той е финансирал филми на Леонардо ди Каприо.

Правителството в Швейцария вече разпореди конфискация на предмети на изкуството, купени с пари на фонда.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА