Last news in Fakti

1 Септември, 2016 12:11 979 4

Клошарят, обвинен в палеж на тютюневите складове, остава в ареста

  • клошар-
  • обвинен-
  • палеж-
  • тютюневите складове-
  • ареста

Липсата на постоянен адрес на Данчев го правел неоткриваем при домашен арест

Клошарят, обвинен в палеж на тютюневите складове, остава в ареста - 1

Апелативен съд Пловдив потвърди най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража за 44-годишия Любомир Данчев, обвинен в умишлено подпалване на тютюневите складове в Пловдив, съобщиха от съда.

Според съда пожарът е тръгнал от място, обитавано от клошари, в което не е имало достъп на странични хора. Липсата на постоянен адрес на Данчев пък го правел неоткриваем при домашен арест. От съда обаче уточниха, че постъпката на мъж, квалифицирано като умишлен палеж, е възможно в хода на делото да бъде променено в неумишлен палеж.

Собствениците на изгорелите складове пък трябва да започнат обезопасяването на пространствата около сградите като районът, в който трябва да се поставят загражденията вече е точно определен от Междуведомствената комисия от експерти. 

Предстои и кметът Иван Тотев да издаде заповед кога ще бъде отворена за пешеходци, заградената в момента зона по ул. Иван Вазов.

Разследването на инцидента, при който бяха опожарени 4 от постройките в тютюневия град, 3 от които паметници на културата продължава, като все още не са известни резултатите от пожаро-техническата експертиза.  

Защитата поиска мъжът да бъде освободен и да бъде настанен в дом за възрастни, съдът обаче не уважи искането.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЮююБряяяя

    0 0 Отговор
    И за простотиите в ПарлареМента е виновна чистачката кака Пена!
  • 2 дон винету

    0 0 Отговор
    ужасна държава собственост на първобитна мутра
  • 3 ta6aka

    0 0 Отговор
    Koi znae koi mu plati na tozi klo6ar.v zatvora pone 6te bade naiaden i 6te spi na bial 4ar6av.dosta 6ui6ta 6te iziade
  • 4 кинг

    0 0 Отговор
    СОбствениците на цигари Кинг си платиха на някой за да ги запали тея сгради, платиха на "клошара" а сега ще платят и на съда и всичко ще е ОК.