Last news in Fakti

8 Септември, 2016 14:51 2 895 4

Маскиран полицай ограби бензиностанция

  • маскиран-
  • полицай-
  • ограби-
  • бензиностанция
Маскиран полицай ограби бензиностанция - 1

Полицай е извършил въоръжен грабеж на бензиностанция, съобщиха от МВР - Шумен. 

Грабежът е извършен на 2 септември, но едва сега се разгласява.

На 02.09.2016 г. в 05:43 часа в оперативната дежурна част на ОДМВР Шумен е получен сигнал, че в бензиностанция на главен път Русе – Варна край град Шумен до комплекс „Пети километър”  е извършен въоръжен грабеж.

На място са изпратени служители на РУ Шумен, като е изяснено, че в обекта е влязъл маскиран мъж и след като е заплашил с оръжие 29-годишна жена, работеща като продавач консултант е отнел оборотни парични средства. Извършен е оглед. Образувано е досъдебно производство. В хода на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършителят на деянието е използвал лек автомобил Volkswagen, с шуменска регистрация и се е отправил в посока „7-ми километър”.  При последвалите оперативни действия e изяснekf, че автомобилът се ползва от полицейски служител в РУ Шумен. 

Материалите по досъдебното производство са докладвани на прокурор от Районна прокуратура Шумен, който е постановил да бъде образувано следствено дело по описа на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура Шумен. При проведените процесуално - следствени действия са събрани данни, че 39-годишният Б.П. на длъжност старши полицай при РУ Шумен е извършител на деянието. 

Привлечен е като обвиняем за престъпление по чл. 198 от НК / за извършен грабеж на сумата от 130 лева/. Работата по случая продължава.

Със заповед на Директора на ОДМВР Шумен 39-годишният Б.П. на длъжност старши полицай в РУ Шумен е отстранен от длъжност и е образувано дисциплинарно производство за осъществено деяние, за което се предвижда наказание „уволнение”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 уволненият

    0 0 Отговор
    Не са случайни вицовете за ченгетата. Абе може ли да отидеш със собствената си кола да обираш бензиностанция, на която има поне няколко камери, които ще ти заснемат номера на колата и после дори най-тъпите ченгета ще могат да разберат кой си ти. Трябва да си от гении нагоре, за да го направиш тва, и за какво, заради някакъв мършав оборот(ако имаше акъл ченгето щеше да предвиди че парите няма да са много, ама пък ако имаше акъл изобщо нямаше да направи така работата)Тъпанари. И сега само ще го уволняват ли, за въоръжен грабеж няма ли предвидено някво по-сериозно наказание, нещо прокуратурата, съда да си свършат работата както трябва.

    Коментиран от #2

  • 2 Жижо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "уволненият":

    Извършеното е за чудене? Ченгетата са държавно гарантирани по заплата, вярно не космическа, но сигурна. Освен това ползуват редица привилегии. Неофициално пак, защото принципно като е полицай му пускат и гратис пътувания някъде и други неща. Вярно не са като депутатите с по минимум 20 бона заплата, а се говори и за 50 бондака, от черна каса, но пак не са гладни и жадни. Освен това не са се скъсали от работа като някой заварчик или миньор по цял ден потни. могат да се наемат и за частна охрана, освен това, а булчетата и шерки и синчета често биват уреждани и по тивита, бюрокрация и къде ли не. Този полицай ме ошашави признавам. да обереш бензиностанция е признак на ниска култура. Ако бе обрал цветарски магазин щях да го разбера. Само сметни: по 3 лева лалето, ей ти 100 бона в един камион. Вярно рискова инвестиция, за крадеца, но пък поне ще му ухае докато кара.... А най-чудното е, че е отишъл да краде? Сега е на ход Веско Маринов, за да напише нов хит - Нашата милиция ни пази! разбира се, може да направи клип с този герой и да му плати авоар. Всъщност, ченгето можеше даа изкара като актьор във филм повече, отколкото бе откраднал? Но то в тази абсурдна мафиотска връзкарска държавица, инкубатор за слуги на чужденци и роби на местни номенклатури и мафиоти дори кинопродукцията е трудно пробивна... Най-лошото е, че вече човек го е страх да се довери и на ченгетата и на всички институции. А когато в една държава институциите изгубят реноме, отпиши я! тогава ст
  • 3 РЕС ЕООД

    0 0 Отговор
    те така родната полиция ви пази
  • 4 Мамалев

    0 0 Отговор
    Хвала на такива служители!