9 Септември, 2016 18:16 984 0

Обвиняват двама за кражби в Старинен Пловдив

  • кражба-
  • пловдив-
  • обвинение
Обвиняват двама за кражби в Старинен Пловдив - 1

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу двама мъже за кражба от къща „Ламартин“ в Архитектурен комплекс „Старинен Пловдив“.

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Галин С., на 34 г., и Янко А., на 24 г. за това, че в съучастие, като извършители, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, отнели чужди движими вещи от владението на собственика с намерението противозаконно да ги присвоят – престъпление по чл. 195 ал.1 т.3, т. 4,т.7 във връзка с чл. 194 ал.1 във връзка с чл.28 ал.1 във връзка с чл.20 ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

Двамата обвиняеми Галин С. и Янко А. се срещнали в гр. Пловдив след октомври 2015 г. Те имали парични затруднения и решили да си набавят финансови средства, като продадат вещи в пункт за изкупуване на черни и цветни метали. Когато минавали покрай къща „Ламартин“, видели по фасадата й поставени медни улуци. Прескочили оградата и влезли вътре. Свалили четири броя от тях, с дължина от четири до шест метра. След това разбили бравата на вратата на главния вход на къщата. Влезли вътре и с носена от тях отвертка демонтирали всички брави от вратите на стаите на първия и втория етаж, изтръгнали 36 метални аплици, поставени за осветление, шест полилеи, метални пръчки от стъпалата по пътеките, както и 2 витрини от метал и стъкло. От санитарните помещения демонтирали батерии за чешми. Двамата намачкали и деформирали вещите, след което ги поставили в чувал и отнесли в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в кв. „Изгрев“ в гр. Пловдив. Там обяснили, че получили вещите от собственик на къща в „Старинен Пловдив“, където били работили. На 31 март 2016 г. служители на Областната администрация в гр. Пловдив извършили проверка в къща „Ламартин“, която била затворена за посещения, и установили, че вратата на главния вход е разбита и липсват вещи. По делото е била назначена стоково-оценъчна експертиза, според която общата стойност на отнетите вещи е 1233 лв. Къща „Ламартин“ се намира в Архитектурен комплекс „Старинен Пловдив“ в гр. Пловдив и е паметник на културата.

В хода на досъдебното производство двамата обвиняеми се признали за виновни. Те са осъждани. Спрямо двамата обвиняеми е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА