12 Септември, 2016 16:08 20 987 26

Колко пари има вкъщи борецът срещу корупцията в Русия? (Видео)

  • дмитрий захарченко-
  • русия-
  • корупция-
  • мвр

Руските медии пресмятат, че откритата в дома на Дмитрий Захарченко валута е тежала около близо 1,3 т

Колко пари има вкъщи борецът срещу корупцията в Русия? (Видео) - 1
Снимки: МВР на Русия

Колко пари има в къщи на бореца срещу корупцията в Русия? $125 млн. и €2 млн. е точната сума, съобщават руските медии.

Колко пари има вкъщи борецът срещу корупцията в Русия? (Видео)

Тя е открита при обиска на дома на задържания в Русия шеф за борба с корупцията Дмитрий Захарченко. Той беше задържан при зрелищна акция на руската полиция на 9 септември. Дмитрий Захарченко е обвинен в злоупотреба с длъжностно положение, взимане на подкупи в особено големи размери и възпрепятстване на работата на следовател.

Официалните доходи на директора на антикорупционното звено за тази година е съставлявал 3 милиона рубли. Дмитрий Захарченко за последните три години направи стремителна кариера в йерархичната стълбица за борба с корупцията от обикновен служител до и.д. шеф на дирекция за борба с икономическата престъпност в МВР на Русия.

Колко пари има вкъщи борецът срещу корупцията в Русия? (Видео)

Руските медии пресмятат, че откритата в дома на Дмитрий Захарченко валута е тежала около близо 1,3 т.

Конфискуваната сума от полковник Дмитрий Захарченко е била открита както в неговото жилище, така и в това на сестра му и ползваните от задържания автомобили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 госенинчо

    1 0 Отговор
    Е, човека се е борил, колкото е могъл.
  • 2 гост

    3 0 Отговор
    Да не мислите, че у нас е различно. Няма закони, източиха милиардите от КТБ, а държавата плати неустойките. Всичко тези отговорни да не са го направили без пари? Колко милиона прибират за закрила на корпорации, курорти, търговия с оръжие, внос и производство на цигари, фиктивни селскостопански проекти, рехабилитация на градове, инфраструктурни проекти и много, много други. Минете по новата магистрала Марица, открита от Бойко предизборно, сега направо отскача колата на вече веднъж ремонтирани участъци и то за една година употреба, а дали не са прибрали парите Лазаров и ко?

    Коментиран от #9

  • 3 Kaco

    0 2 Отговор
    Koi zne V kistata na Boyko Borisov ima mai cyial Tir 25 tona Evra
  • 4 Симон Дянков

    1 2 Отговор
    Хахахахаха ами да отидат мвр и данс в къщата на БАЙ ГАНЬО В бАНКЯ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ НАМЕРЯТ НАЙ МАЛКО 80%ОТ ДЪРЖАВНИЯ РЕЗЕРВ НА БЪЛГАРИЯ ВЪТРЕ.....после бИЛ БОРЕЦ СРЕЩУ ПРЕСТЪПНОСТА И КОРУПЦИЯТА
  • 5 АМИИ БЪРКАШ СА

    1 2 Отговор
    Интестно колко ли има събрани в тиквената къща ,Защо ли си мисля че сумата ще е умножена поне по 10
  • 6 Гост

    0 0 Отговор
    този пък малкия какво се е наперил от кадър 4:37 напред.
    Не ми изглежда много професионалист.
  • 7 Ник

    0 1 Отговор
    За никой не е тайна, че Борисов е ощипал" над 1млрд. през различни фирми и фондации " - вкл. чрез Цветелина Бориславова, " с която нямал нищо общо"
    Нека припомня, че същия призна преди време за лична офшорна компания. Редно беше да представи пред обществото документи за движенията по сметката на същата компания от началото до края. - Нали все се прави на честен!!!

    Коментиран от #10

  • 8 КГБ

    1 2 Отговор
    Вижте как сащ си прокарват интересите във всяка една държава по света! Подкупват политици с купища пари и затова Руските служби са се задействали именно защото този е външен ШПИОНИН!
  • 9 Корнелиев

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Ако беха хванали навреме Цветан Василев и приближени щеха да набарат 10-15 тона !!! И това на фона ниските пенсии, И ТОВА ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА П. ОРЕШАРСКИ (БСП) трябва да и се припомня на Нинова щото и е много пиперлив езика за чуждите грешки
  • 10 ДО НИК

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ник":

    DRAGI NIK, CVETELINA BORISLAVOVA E BIVSATA SAPRUGA NA SEGASNIA SAPRUG NA BIVSATA SAPRUGA NA BOIKO BORISOV.ILI PO NA KRATKO ;BOIKOVATA BIVSA JENA E OMAJENA ZA BIVSIA MAJ NA BORISLAVOVA. TA ZATOVA TE SA SI TOLKOV MNOGO blizki i gasti t.e. BORISOV I BORISLAVOVA DE SAKAM DA KAJEM.
  • 11 ЛЖЦ

    3 0 Отговор
    В имотите на български политици сигурно се крият милиарди
  • 12 коментиращ

    1 0 Отговор
    Прочетох коментарите и трагичното е че самата истина за корупцията на управляващите е още по-лоша. Е няма начин България дълго да съществува при такова хищническо управление.
  • 13 onq s konq

    1 1 Отговор
    В статията се говори за Русия.По тоя тон и 300кг долари и то в дома на ШЕФА НА АНТИКОРУПЦИОННИЯ ОТДЕЛ,може да се съди за МАЩАБИТЕ НА КОРУПЦИОННАТА ХИДРА,ОБХВАНАЛА ТОТАЛНО РУСИЯ!Не е трудно да си представим какви пари има при ЗАМЕСТНИЦИТЕ МУ,КАКВИ ПАРИ ИМА И В ХОРАТА ПО ВЪРХОВЕТЕ НА ДРУГИТЕ ЗВЕНА ОТ РУСКОТО МВР.А може ли руската милиция да е корумпирана,А ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА ТАМ-НЕ?!А може ли ПУТИН...ДА НЕ Е ХАБЕРЛИЯ относно картинката?А КОЛКО Е НЕГОВИЯТ ДЯЛ И В КОЯ ОТ ВСИЧКИТЕ СИ КЪЩИ ГИ ДЪРЖИ?А КОЙ ЩЕ НАПРАВИ ОБИСК ТАМ?Но ВИЕ русофили-путинофили предпочитате да гадаете каква е корупцията в БГ,колко ли е "откраднал" Бойко и колко тоя или оня министър.Естествено че има корупция и в България,но тя е КАПКА В МОРЕ В СРАВНЕНИЕ С РУСКАТА!Но вие много добре го знаете и ТОЧНО ЗАТОВА НИКОГА няма да ви хрумне да отидете да живеете там,защото е също като в ада,но с тая разлика че е много по-студено!:)

    Коментиран от #14

  • 14 Ник

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Кражбите, драги в Русия не влияят на бюджета на България и личният ми бюджет! Ясно, е че в цитираната страна корупцията е с големи мащаби и това не е тайна, само че не ме интересуват кражбите там, а тук. Върви под сайванта да си оправяш курника (БМВ 3.-ката) и не хаби публичното пространство с излишни мисли

    Коментиран от #17

  • 15 стоян георгиев

    1 1 Отговор
    и този е само полковник,представете си кво е у генералите.не случаино русия е по корупционен индекс в средата на африка.
    https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD_%D0%BF%D0%BE_%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%83_%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B8%D1%8F_%D0%BA%D0%BE%D1%80%D1%80%D1%83%D0%BF%D1%86%D0%B8%D0%B8
  • 16 диетолог

    1 0 Отговор
    Нашите не ги крият по къщите, трупат ги по себе си! За справка виж "КОЙ" !
  • 17 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ник":

    хаха!Верно че кражбите в Русия не влияят на живота в БГ,но ВИЕ-РУСОФИЛСКАТА СЕ ОПИТВАТЕ ДА ВЛИЯЕТЕ,прехвърляйки руската тема на БЪЛГАРСКА ПОЧВА!Как ли ?Ами обвинявайки правителството едвали не че е корумпирано в руско-съветски размери!А ЗАЩО?Ами с цел да го "гътнете" някакси и на негово място да дойде ПРО-РУСКО!...Което значи излизане от ЕС и НАТО,край на евросубсидиите и привързване на България към Руската колесница в устремния й бяг към глада и немотията!И не искам да слушам тъпите ви аргументи за "богатството на руснака",който фактически е някакви си 4-5% от целокупния руски народ,а за 95% МУЖИЦИ,РАНЕЩИ СЕ ПО ДЕРЕВНИТЕ С КОРЕНИ И ГРУДКИ...за да има денги за ракети в Сирия и Украйна!А че точно това ви е целта е извън съмнение-Казвал съм ви7"Като не ви устройва БГ,що не отидете в Русия?"А сте отговаряли-"Бааа...Че що да ходим там,след като Русия ще дойде тука?"...Или пък изцепката ви-"Искаме да ни управлява Путин и Кадиров!"...А за "сайванта" ми с размер на жилището ти и с мокет по пода ,където се помещава лъскавото ми и отлично гледано БМВ не кахъри-винаги ще ти остане непосилна мечта:)

    Коментиран от #21

  • 18 гфдхн

    0 0 Отговор
    така им се пада на наще депутати
    бедна държава много цветнокожи
    от де да крадеш
    яяя в богатите държави
    един държавен служител какво прави
    нашите винаги са били малки мишки
  • 19 захранка

    1 0 Отговор
    ЕЕЕЕ пак не сте разбрали нищо. Това са оборотни пари, чавека трябва да се бори с корубцията като корумпира. Как ще лови корумпирани ако не им дава пари.
  • 20 гост

    1 0 Отговор
    не са негови тия пари, пазил ги е за приятел
  • 21 тиктак

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    не се хаби, комунистическата власт мое се клати като м.дете на магаре, ама никога не пада - същото е пропито и в тяхната идеология - да спориш с комунист и да се надяваш да прояви разум е като да чакаш шестица от тотото, трябва мнооооого време и постоянство, а и не е ясно дали въобще ще се случи в рамките на един живот. СССР2 е на 48 място в света по покупателна способност, но там благата не се разпределят към народа, а отиват в олигархията :)
  • 22 бачо киро

    0 0 Отговор
    еее, може да са на опашката по стандарт на живот, но пък са първи в цял свят по употреба на хероин, и това само за времето, откакто мъженствен лилипут превзе властта им (около 15 години). за да разберем реалните размери на държаворушащото подкупничество, отглеждано внимателно от сегашните властници там, ето думите на осведомен професионалист от техните - шефът на московската милиция анатолий якунин, който казал в началото на 2016та, че за последната половин година средният размер на подкупите в москва нарастнал повече от два пъти, достигайки (тогава, през януари 2016та, сега е друго) 654000 рубли - шестстотин и петдесет и четири хиляди рубли средно за кафяво-червените рушветчии на власт - дори китайските им колеги не са толкова лакоми, но в китай за рушвет има смъртно наказание, а тук има подялба с преследвача, ако реши да ги хване. и да, разбира се, че тази чудовищна форма на експлоатация - комунистически управлявани подземни богатства плюс комунистическа алчност за подкупи, се отразява на моето и нашето в българия битие, защото верните на чужда държава чиновници тук са още непремахнати, откакто бяха ненужно назначени на привилегировани постове и длъжности по време на кафяво-червения реванш 2001-2008ма, когато чиновническата армия на българия бе надута двадесет и два пъти, и всички тия ядат от парите, които работещите българи изкарват, пък за пет стотинки работа не вършат, но пък много крадат и много привилегии ползват - много рушвети, много луксозни екск
  • 23 бачо киро

    0 0 Отговор
    луксозни екскурзии навън, луксозни лаптопи, смартфони, часовници, коли и ресторанти, и все за наша сметка, за сметка
    на работещите и все още останали вътре в българия. и най-отблъскващо е кротуването и примирението на онези промити мозъци и ограбени души, които милеят за доброто на чужда държава - окупатор повече, отколкото за живота и здравето своите сънародници. точно такива фанатизирани мълчат като наакани когато им се посочат фактите от най-новата история на българия, за която те говорят само количествено - "последните двадесет и пет години" - че само за този период техните ментори фалираха три пъти родната икономика поради некадърност и алчност, и че именно техните господари унизиха всички десетилетноработили, като им
    окастриха пенсиите - през 1996та всички работили цял живот с все сила, бяха ограбени от кафявочервените и започнаха да получават пенсия колкото уличен метач от гетото, работил пет
    години неквалифициран труд. например баща ми, работил 42 години като диригент - и неограбен в абсолютно числово изражение толкова, колкото бяха ограбени миньори, омбайнери, тъкачки и берачки. ето какви неща премълчават зомбираните, които не биха признали че са криви дори да умрат децата им заради това. с това те показват, че над тях е постигната върховната победа - фрагментирана психика, ограбена душа, или казано на уличен език, промит мозък. да, всички са различни, но точно тези са различни за сметка на работещите, останали безсилно малцинство пред прив
  • 24 бачо киро

    0 0 Отговор
    да, всички са различни, но точно тези са различни за сметка на работещите, останали безсилно малцинство пред привилегированите поради чуждата алчност и лакомия за нашето. българското.
  • 25 Джон Смит

    0 0 Отговор
    А защо всички си мислят, че в равитите капиталистически държави няма коруция!? Там живееш само на кредит.

    Коментиран от #26

  • 26 бачо киро

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Джон Смит":

    понеже не съм упълномощен от "всички" ще отговоря от свое име, и понеже не съм се самоограничил да виждам в чернобяло и да мисля само в крайни категории, ще посоча фактите: като понятия и в развитите страни, и в нереформираната "бивша" колония хората живеят назаем, трупат дългове, но дали "там" получават 500 евро за месец? дали "там" плащат 10% лихва за поредния смартфон на детето при максимални такси за предплатена консумация, рекламирана като "безплатни минути"? дали корупцията "там" е толкова процента както тук и дали има толкова разрушително въздействие, че местните още преди края на основното си образование планират трайно напускане на родината? да, и в германия, и в сащ има левичари и социалисти и рушветчии, и цигани си имат в германия, но те не вредят толкова колкото тук, защото не им се позволява и не ги протежират както тук. за да сме наясно като факти, нека сравним колко процента от съдебно потвърдените дългове се връщат: тук по официална статистика отпреди десетина години сиреч преди "кризата" това са под шест процента, а "там"? подсказване за незнаещите: the world factbook, книга чийто електронен вариант го има и за смартфони и таблети, и която събира всякакви данни за цял свят от век и половина насам - и икономически, и демографски, и други.