16 Септември, 2016 15:59 14 169 10

Три години затвор за неплатени данъци

  • затвор-
  • данъци-
  • неплатени
Три години затвор за неплатени данъци - 1

37-годишен мъж от Варна отива в затвора за данъчни престъпления, съобщиха от прокуратурата.

Варненският окръжен съд призна Николай Иванов за виновен за това, че през периода от месец 14.07.2009 г. - 16.11.2009 г., в гр. Варна, в условията на продължавано престъпление, в качеството на представляващ фирмата „СТРОЙ ПРОПЪРТИС 2008“ ЕООД, избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери - ДДС в размер на 298 084 лв., като потвърдил неистина в подадени пред ТД на НАП - Варна справки-декларации по ЗДДС.

Съдът му наложи наказание 3 години „Лишаване от свобода“, което да изтърпи при първоначален строг режим, в затвор.

Иванов ще изтърпи отделно и наказанието 2 години и 6 месеца „Лишаване от свобода“, наложено му с присъда по наказателно дело на Варненския районен съд, влязла в сила на 28.03.2009 г. - при първоначален строг режим, в затвор.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд Варна в 15-дневен срок от днес.

Днес ВОС измени мярката за неотклонение „подписка“, взета по отношение на Николай Иванов, в „задържане под стража“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 abv

    0 1 Отговор
    Браво за 300000 лева 3 г. Ами ако бяха 30000000 колко щяхте да му дадете. Смешна съдебна система. Затова в администрациите ще получаваме по-малко от чистачките във частните фирми.Много сива икономика, много.

    Коментиран от #2

  • 2 тони

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "abv":

    Получавате малко, защото сте на наша издръжка и повечето не вършите работа за 5 стотинки. Като си толкова можещ, върви в частния сектор да те видим колко ще изкараш.
  • 3 БНБ

    0 0 Отговор
    Май чистачката в бюджета получава повече от компютърен спец в частна фирма ;). Та затова затвор. Тоя бюджет иска да се храни.

    Коментиран от #4

  • 4 Джими

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "БНБ":

    Той бюджета , ще се нахрани , но ти несретнико пак , ще си останеш гладен защото разсъждаваш като парий! За да имаш пари трябва да мислиш по различно от другите а не да лееш омраза!
  • 5 Ганчо

    0 0 Отговор
    Мухахаха, за убийство условна с три години изпитателен, за 250к- 3 години строг режим! Мухахаха...
  • 6 някой си там

    0 0 Отговор
    а на тези който до сега изнесоха парите на България какво да кажем то небеше костов,станишев са борисов на тех май 20 живота затвор не им мърдат и там разни други там знайни и незнайни
  • 7 baj Ivan

    0 0 Отговор
    Ami hotelite na Pyrvanov ????
  • 8 МОНИ

    0 0 Отговор
    А за дълговете на сска кога.Май народа щеги плати може ивзатвора да ни вкарат.Комедия.
  • 9 Бони Бони

    0 0 Отговор
    до Тони - макарони
    Тонка, кой на кого е на издръжка? И да знаеш, че от частния ни сектор АБСОЛЮТНО нищо не става, щото ако ставаше нямаше да сме дупката на Европа!!! Частния сектор в БГ е 1 произвежда, 9 препродават? Ти кой номер си?
  • 10 жоро

    0 0 Отговор
    Към тони: Колега трябва да се научите няма вариант като'' работа за 5 стотинки ''Ако прецените че даден човек не ви върши работа си работите сам.Типично по български се назначава човек и след това се започва с това. че не върши работа тъй като на работодатели като Тони не му се дават заплати /минимални разбира се /Работниците поемат ангажимент това че не вършат работа е проблем на лоша организация и МОТИВАЦИЯ на работодателя за 15лв на ден и отношение като на роб-робовладелец този човек колкото и съвестен да бъде не ще го е яд винаги на шефовете си