28 Септември, 2016 02:31 16 214 25

Ексхумация доказа: Полицай и баща му са убили клошар

  • полицай-
  • баща-
  • убили-
  • клошар
Ексхумация доказа: Полицай и баща му са убили клошар - 1
На снимката: Йордан Пацев, plovdiv24.bg

По-ниска присъда поискаха бившият полицай Йордан Пацев и баща му Петър Пацев. Те получиха затвор от по 10 г. за убийството на рома Камен Щерев - Шабана, съобщи plovdiv24.bg.

Прокуратурата настоява първоначалните присъди да останат същите и да не се намаляват. Доказано е, че бащата и синът са причинили смъртта на Шабана.

Двамата подсъдими измениха защитната си позиция. Досега бащата поемаше видната, а на предходното заседание - синът. 

След 3 г. Пацеви започнаха с думите "Сега ще ви кажем истината". Доказано е, че са нанасяли такива удари на жертвата, че са причинили смъртта му. Пребили са го от бой, защото Щерев бил запалил огън от автомобилни гуми, а димът им пречел.

Йордан Пацев дори извадил полицейска палка и е налагал Шабана с нея, припомни прокурорът. Това, че Щерев ги е нарекъл "Гяури" и ги е псувал е било равносилно на самоубийство за него.

Направена е била ексхумация на тялото заради твърденията, че остеопораза е причинила смъртта. Вследствие на повторната аутопсия е доказано, че Щерев е имал счупена гръдна кост, от което се е развила мастна емболия и всъщност тя е причинила смъртта на жертвата.

Защитниците на двамата Пацеви - Константин и Йордан Давчеви в защитната си теза изтъкнаха това, че бащата и синът са били афектирани, тъй като ромът ги нарекъл "гяури" и псувал Пацев старши на майка.

Малко преди това обаче бабата починала, а в деня на разпрата Пацеви се връщали от гробищата, където правили помен на жената.

Двете вещи лица, които са правили психологична експертиза на обвиняемите, бяха категорични, че в момента на побоя над Щерев бивщият полицай и баща му, който е бивш олимпийски шампион по гребане, не са били в състояние на афект, а просто са били ядосани. Те са можели да контролират действията си.

Клошарят издъхна след побоя, нанесен от Пацови. След като избягал ромът припаднал, бил закаран в болница и там издъхнал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българина

    1 1 Отговор
    не е хубаво да убиваш ама циганите прекалиха и си правят каквото искат,как така ще наричат българите гяури.....наложете им условна присъда и парична глоба ама да не влизат в затвора, така ще се уплашат и другите м....ли

    Коментиран от #18

  • 2 ДАДА

    2 1 Отговор
    Правилно ли разбирам, че на улицата до нас някой пали клада от автомобилни гуми, аз му правя забележка, полицай да му направи забрлежка, той ме псува на майка, нарича ме гяур и аз трябва да му отворя една бира? Малко му е било боя. Трябвало е да му наденат една гума и да я запалят. Е.ати държавата

    Коментиран от #5

  • 3 GOST

    1 1 Отговор
    Личното ми мнение е че тези хора не трябва да лежат в затвора.
  • 4 Абе виж саа

    0 0 Отговор
    Абе вижте са, ромската дързост ни е до болка позната, ама трябва да видиме и теа "Пацеви" какво представляват, че на всеки му се е случвало да кара кола и да ти излезнат двама Пацеви и да почнат да се дървят или пък да ритат колата
  • 5 друг българин

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "ДАДА":

    В този случай му щракват белезниците и го тикват в панделата, то не, че там ще му е по зле.
    Утре ако си изхвърлиш опаковката от сладоледа извън кофта и някой се издразни и дойде да те пребие, добре ли е?

    Коментиран от #7

  • 6 АРПАДЖИКА

    1 1 Отговор
    В ТАЗИ ДЪРЖАВА ВСИЧКО Е ПРОТИВ БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРСКОТО.
  • 7 Дани

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "друг българин":

    Толерантния, май не си си имал работа с ман gali . Кой каквото е търсил си го е намерил.....

    Коментиран от #14

  • 8 ьяаь

    1 1 Отговор
    Ррррр овце. Колкото и да ви се иска хан Крум и времето му няма да се върне. Не виждате ли всичко вече е...по-леко, по-човечно, по...
    За кражба или обида от доста време не се режат ръце и се бесят хора. Слезте на земята!

    Трябва да има съразмерност между провинението и "наказанието".
    Това е все едно да си се заблеял докато караш и да му свалиш бронята на този пред теб. И той понеже му е писнало от пишман шофьори, от джигити и понеже знае че леко ще се разминеш, слиза и ти прави една хубава средна телесна повреда. Е извинявай, нали се сещаш че няма как да стане, естествено че бабаитът трябва да изяде дървото.

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 alf

    0 1 Отговор
    Докато няма закони ще е така! Управляващите си крадат, заедмо с мангалите живот си живеят, а останалите ги носят на гръб! Закони няма и да има никога, защото така им изнася и нищо няма да се промени в положителна посока, а ще става все по-зле! Въртят, сучат и се е*ават с хората, както си искат!
  • 12 Трифонов

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "ьяаь":

    Всичко щеше да е така, както си го описал ако не беше изразът "гяур"! Заради това, че една долна отрепка, само защото е мръсна и гнусна и само защото е решила да се прави на мюсюлманин, е нарекла двама българи в собствената им държава по този начин, заслужава ни повече, ни по-малко точно това, което му се е случило. Пацеви може и да не са цветя за мирисане, но е абсолютно недопустимо един българин да остави ненаказана по жесток начин тази обида. Защото тя не е просто обида, тя има много по-сериозно съдържание - съдържание, което отрича правото на нашия народ и на всеки от нас да бъдем народ и да бъдем свободни (за тези, които не знаят, да си направят справка кой и кога е наричал българите "гяури"). Вещото лице, в качеството си на истински българин, трябваше да извърши престъпление, като се съгласи дори да понесе последиците на деянието си, в случай че бъде разкрит, и да даде заключение, че СА били в състояние на афект. А съдът, в качеството си на български, а не филанкешийски съд, трябваше да ги осъди по леко наказуемия състав. Ето така последиците щяха да съответстват на извършеното от долната отрепка. Срам ме е от всеки, който не разбира колко е важно тази конкретна обида да се наказва по този конкретен начин. Случвало ми се е пред мен цигани да се изрепчат към българи с думите: "Гяури!!!" Е, аз бях в състояние на афект в този момент, и ако имах огнестрелно оръжие в този миг, бих ги разстрелял без да ми мигне окото... без да ми мигне окото!!!
  • 13 Киро

    0 1 Отговор
    Здрав мъжага ми се вижда момъкът!
    Най-вероятно не са си преценили силите и са потрошили м.нгото!

    Коментиран от #17

  • 14 друг българин

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Дани":

    Кой не си е имал работа с м....ли и с българи с м...лски манталитет. Редовно ни обират една страхотна градина в регулация, окрадоха всичко, включително и оградата, нярязаха асмата, влизат и крадат орехите, плодовете, пак ни обраха гроздето, най вероятно българи с цигански наклонности, циганска държава, НО КАКВО СА ВИНОВНИ ЦИГАНИТЕ, когато ПОЛИЦАЯ СЕ ХИЛИ и КАЗВА :
    "Нищо не можем да направим, хващаме ги, знаем кои са, но ги пускат." и вече полицията не се занимава с такива "дребни" кражби!
    Сега м...сарите ли са виновни, че НЯМА РЕД и законите не се изпълняват? Че НЯМА СЪД и ПРИСЪДИ, за крадливите боклуци?
    Да полицая си е свършил работата и го е убил от бой, защото НЯМА ЗАКОНИ и НЯМА ЕФЕКТИВНО ПРАВОСЪДИЕ.
    Я пробвай да гориш гуми в Германия примерно, да видиш какво ще ти се случи?
    Когато системата работи и е ефективна няма нужда от такива ексцесии.
    Жалко за полицая и баща му, навярно са свестни хора и са действали под афект, но не си заслужава да си почернят семействата заради един мизерен циганин, както се е получило.
    Ако тръгнем да се трепем за щяло и нещяло ще настане анархия, не че в момента не е нещо такова.
  • 15 Българин

    0 1 Отговор
    Всеки ден по 5 такива да се трепат нема да е достатъчно
  • 16 SKROMNIQ

    0 0 Отговор
    АС СЪМ РОМ И ВИ КАЗВАМ,4Е ИМА ПРЕСТЪПНИЦИ БЕЗ ЗНА4ЕНИЕ КАКВА ТИ Е НАЦИОНАЛНОСТА.НЕКА ДА НЕ СЕ ДЕЛИМ НА РОМИ И БЪЛГАРИ
  • 17 Здрав ама

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Киро":

    И да е здрав И да не е главата винаги трябва да работи, нещо което българина като влезе във форма обикновено забравя, нито се ходи с ръцете нито се мисли с г.за
  • 18 555

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българина":

    "Не е хубаво да убиваш " !? Не е хубаво да си непремерено агресивен, убийството е най-големият грях, само отрепки и откачаки стигат до там

    Коментиран от #21

  • 19 възмутен

    0 0 Отговор
    Циганите станаха много нагли, защото ГЕРБ ги защитава заради гласовете им, а държавните пари изтичат за помощи, детски и други.Наскоро разбрах, че вемали 11 вида помощи !!!
    Малко им е !Само тоягата ги оправя тези паразити.
    Жалко за бащата и синът- ще лежат заради един нагъл м....л.
    А какво става с циганите, които злодействат по селата ???
    Бесилка трябва да има, и то публична !
    Гласувайте отново за ГЕРБ...
  • 20 Тодор

    0 0 Отговор
    Ако циганин убие българин и го съди цигански съд,можете да си представите ,каква ще е присъдата!
  • 21 ЦИГАНИТЕНАСАПУН

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "555":

    Не е така, най-големият грях е самоубийството, убийството не е по-големият грях. Нали се сещаш, че ако някви цигани те убият, нито ще ги осъдят, нито в затвора ще влязат. Ще си се разхождат на свобода и ще продължават да правят каквото си искат, а когато българин убие циганин, веднага му лепват 10 години. Дори нашата държава е срещу нас и сме чужди в собствената си държава, което е жалко, това не е държава, а МАЩЕХА...Срам ме е, че съм българин!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ТИКВОЧА

    0 0 Отговор
    ПОМЛИТЕ ЛИ КОГАТО Б. БОРИСОВ БЕШЕ СЕКРЕТАР НА МВР И КАЗВАШЕ НИЕ ГИ ЛОВИМЕ ТЕ ГИ ПУСКАТ . СЕГА ТОЙ Е ОТ ОТБОРА НА ТЕЗИ ДЕТО ГИ ПУСКАТ.КАКВО ИМА ТОЛКОВА КАТО ГЛЕДАМ БЪЛГАРСКОТО МОМЧЕ КОЛКО Е ЗДРАВО НОРМАЛНО Е С ЕДИН УДАР И ЕДИН ЦИГАНИН ПО - МАЛКО .ЖАЛКО ЗА МОМЧЕТО В БЪЛГАРИЯ Е ТАКА .
  • 24 ТИКВОЧА

    0 0 Отговор
    ПОМЛИТЕ ЛИ КОГАТО Б. БОРИСОВ БЕШЕ СЕКРЕТАР НА МВР И КАЗВАШЕ НИЕ ГИ ЛОВИМЕ ТЕ ГИ ПУСКАТ . СЕГА ТОЙ Е ОТ ОТБОРА НА ТЕЗИ ДЕТО ГИ ПУСКАТ.КАКВО ИМА ТОЛКОВА КАТО ГЛЕДАМ БЪЛГАРСКОТО МОМЧЕ КОЛКО Е ЗДРАВО НОРМАЛНО Е С ЕДИН УДАР И ЕДИН ЦИГАНИН ПО - МАЛКО .ЖАЛКО ЗА МОМЧЕТО В БЪЛГАРИЯ Е ТАКА .
  • 25 циганите на сапун

    0 0 Отговор
    вместо да ги наградят...