10 Октомври, 2016 12:31 7 107 3

Адвокатът на Евстатиев: Законът не забранява секс с 16-годишно момиче

  • евстатиев-
  • адвокатът-
  • законът-
  • забранява-
  • секс-
  • момиче

Родителите на момичето поискаха максималното наказание от 10 години затвор

Адвокатът на Евстатиев: Законът не забранява секс с 16-годишно момиче - 1

Пловдивският районен съд даде ход на делото срещу Иван  Евстатиев, обвинен в изнасилването на 16-годишна ученичка и привеждането й в безпомощно състояние с алкохол.

Скандалното дело стартира с разпит на свидетели и вещи лица. Съдът ще изслуша показанията на 26-има души, сред които полицаи, близки на пострадалото момиче и самият Евстатиев.

Факти.бг припомня, че бившият кмет на Стрелча беше задържан след случая, станал през януари в хотелска стая в града и оттогава е в ареста въпреки няколкото опита на защитата му да бъде освободен заради здравословни проблеми. 

В началото на юли Върховният касационен съд реши процесът срещу Евстатиев да бъде пренасочен в Пловдив, а след като беше определена датата 1 август за провеждането му, се наложи отлагане заради неявяване на адвокатите на бившия кмет. Тогава стана ясно, че в съда е депозиран и граждански иск от името на момичето.

За пръв път от гръмването на скандала на едно място бяха събрани подсъдимият и  пострадалата - 16-годишната Ирена.

Родителите на момичето поискаха максималното наказание от 10 години затвор. Според адвоката им Евстатиев е признал вина по всички обвинения, но не и по основното - че половият акт е извършен против волята на момичето.

Адвокатът на Евстатиев пък ще поиска той да бъде оправдан. По думите му, клиентът му е психически нестабилен и не осъзнава, че срещу него се води процес.

„Деянието е абсолютно доброволно. Момичето е навършило 16 години и никъде в закона не пише, че е забранено да правиш секс с навършило 16 години момиче”, коментира адвокатът на Евстатиев - Ташкена Колчева, цитирана от Нова телевизия.

Братът на Евстатиев - Динчо, определи постъпката като „морално укорима”, но бе категоричен, че бившият градоначалник не е изнасилвач.

Заради по-голямата правна и фактическа сложност по делото са назначени двама прокурори. Родителите на Ирена предявиха и граждански иск за обезщетение от 10 000 лева срещу Евстатиев.

Делото продължава при закрити врата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 селяндур

    0 0 Отговор
    Така е - ако 16-годишната иска да е с теб няма причина да те наказват! Но ако наистина я е изнасилил, нарежете го с трион! не верижен, обикновен, за да се кефи... Всъщност, ако я е изнасилил направо го хвърлете хуманно за храна на крокодилите! Ако обаче не я е изнасилил и тя сама е исскала секс, не е виновен! Но това трябва да се дощаже! Проблема е, че тия интимни срещи труудно е да се докаже кое как е? Минете го с детекторите на лъжата! И те не са гаранция, но все пак показват...
  • 2 Pfff

    0 0 Отговор
    I tozi e sigorno nqkakav ciganin
  • 3 лъва

    1 0 Отговор
    Голяма работа станало тая кифла и такива като нея ходят и се праскат още от 15 годишни под път и над път сега тоя нерез искал да си направи кефа и голяма работа станало.