19 Октомври, 2016 11:54, обновена 19 Октомври, 2016 17:25 4 349 4

Спипаха 24 кг. кокаин на Калотина

  • спипаха-
  • кокаин-
  • калотина
Спипаха 24 кг. кокаин на Калотина - 1

Спипаха голямо количество кокаин на ГКПП "Калотина". По информация на Факти.бг наркотикът е идвал от западна държава и е бил предназначен за Турция или Сирия.

По-късно днес на пресконференция стана ясно, че са заловени 23,656 кг кокаин на стойност около 4,5 млн. лв. в товарен автомобил. Наркотичното вещество е било предназначено за Турция. Това съобщи  говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Спипаха 24 кг. кокаин на Калотина


Директорът на Агенция „Митници“ Розалия Димитрова уточни, че в 9.30 часа вчера е въведен през митнически пункт „Калотина“ камион с турска регистрация. Камионът е бил натоварено с метални части за вагони в Германия.

Спипаха 24 кг. кокаин на Калотина

„Както знаете, пътят на кокаина е от Южна Америка с различни видове транспорт. При проверката на митническите служители в кабината на товарния автомобил е открит един пакет в леглото и след това в кухините на кабината още 20 пакета“, поясни Димитрова.

Спипаха 24 кг. кокаин на Калотина

Окръжният прокурор Наталия Николова посочи, че незабавно е била уведомена Окръжната прокуратура в София. „Водачът е пътувал сам и му е повдигнато обвинение за контрабанда на високо рискови наркотични вещества“, каза още тя. Кокаинът е пътувал за Турция. Бил е натоварен в Германия, минал е през Сърбия и е заловен на входа на "Калотина".

Мярката на 37.-годишният турски шофьор ще се гледа на 20.10.16 г., от 16.00 часа пред Окръжен съд-София.Ще му бъде постоянно задържане под стража, след задържането му от 72 часа.

Спипаха 24 кг. кокаин на Калотина

Спипаха 24 кг. кокаин на Калотина

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Основен принцип при придвижването на наркотиците - пускат се първо 10%, които да бъдат хванати, след което, в суматохата минават останалите 90%. Старо, изпитано и работещо, така че, вместо да се хвалят с тези 24 кг., по-добре да бяха хванали останалите 240 кг.
  • 2 и аз да попитам

    0 0 Отговор
    няма ли 1 квартира да му наемат от посолството и да изчезне....
  • 3 звездите ми го говорат

    0 0 Отговор
    това им е за лична употреба ,ма те митничарите се престарали,иди вземи дозата на хората, и след това как няма да има скандали за паркомясто,митничарите виновни че са отказали рушвета
  • 4 Mitnichar

    0 0 Отговор
    Идат избори