20 Октомври, 2016 14:12 2 583 1

Разбиха престъпна група за лихварство и проституция

  • разбиха-
  • престъпна-
  • група-
  • лихварство-
  • проституция

Задържани са четирима души

Разбиха престъпна група за лихварство и проституция - 1

Полицейската операция, проведена от служители на ТСБОП – София област и колегите им от главната дирекция, е реализирана на 18 октомври във връзка с водено досъдебно производство. Действията са реализирани под надзора на Специализираната прокуратура.

В рамките на операцията е задържана престъпна група, действала на територията на община Ботевград. По първоначални данни, от юли 2014г. членовете й се занимавали с незаконна банкова дейност – лихварство и трафик на хора с цел сексуална експлоатация, чрез използване на насилствени методи.

За срок до 24 часа в ареста били задържани четирима ботевградчани - криминално проявените Н.Д. /51 г./ и Д.Д. /27 г./, 49-годишната Ц.Д. и Р.Д. /24 г./.

При извършените действия по разследването, у четиримата и в ползваните от тях жилища и автомобили са намерени и иззети газов пистолет, преправен в боен; четири регистрационни талона за МПС; 23 римски монети; металотърсач; мобилни телефони и други вещи, имащи отношение към извършваната престъпна дейност. Назначени са експертизи.

На задържаните са повдигнати обвинения. На 51-годишният и 49-годишната жена е наложена „парична гаранция“, мерките за неотклонение на 27-годишният и 24-годишният са удължени с прокурорско постановление до 72 часа.

Действията по разследването продължават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 antimediator

    0 0 Отговор
    Родната полиция ни пази!Не само в песните, но и в реалния живот.
    Хванала е 4-ма м....ли и всичко е точно!
    Преборила се е на 100% с бандите и те сега треперят от страх.
    На тези герои с униформи трябва не 20 заплати, а 30 да им дават като се пенсионират и да им намалят пенсионната възраст на 35 години , а отпуските да ги направят по три месеца.
    Тогава няма да остане един престъпник в страната!