20 Октомври, 2016 23:31 1 141 0

Осъдиха бивш кмет за лъжесвидетелстване

  • осъдиха-
  • бивш-
  • кмет-
  • лъжесвидетелстване
Осъдиха бивш кмет за лъжесвидетелстване - 1

След споразумение между Районната прокуратура в Разград и бившия кмет на село Малък Поровец в община Исперих Илия Тодоров, което съдът одобри, 53-годишният мъж се призна за виновен по всички факти и обстоятелства в обвинителния акт и прие да изтърпи наказание „Пробация“. Пробационните мерки включват задължителна регистрация по настоящ адрес два пъти седмично за срок от 6 месеца, както и задължителни периодични срещи с пробационен служител, също за срок от 6 месеца.

Бившият кмет на село Малък Поровец Илия Тодоров бе предаден на съд за лъжесвидетелстване от Районната прокуратура в Разград. На 13 ноември 2013 г. пред състав на Разградския окръжен съд като свидетел по наказателното дело срещу кмета на Исперих Адел Решидов устно съзнателно потвърдил неистина, че на 5 октомври 2008 г. в село Малък Поровец имало силна буря и силен дъжд, от което пострадала къщата му, намираща се във високата част на селото. В хода на предварителното производство срещу кмета на Исперих Адел Решидов подсъдимият Илия Тодоров заявил, че щети по къщата му не са причинявани от природно бедствие нито през 2008 г., нито през която и да е друга година. Въпреки това пред състав на Окръжния съд в Разград бившият кмет на Малък Поровец решил да лъжесвидетелства в полза на подсъдимия кмет на Исперих Адел Решидов, който вече е с влязла в сила присъда за разпореждането с бюджетни целеви средства не по предназначение в размер на 365 359 лева.

Одобреното от състав на Разградския районен съд споразумение е окончателно и има силата на присъда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА