21 Октомври, 2016 20:02 2 176 1

МВР: Германия издирва Фарук Бекташ

  • бекташ-
  • фарук бекташ-
  • германия
МВР: Германия издирва Фарук Бекташ - 1

По последна информация, Фарук Бекташ е обявен от германските власти за общодържавно издирване. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Часове по-рано в кулоарите на парламента вътрешния министър Румяна Бъчварова посочи, че Берлин е отказал да ни върне Бакташ.

От МВР посочват, че хронологията на предходната комуникация сочи следното: След обявяването на Фарук Бекташ за международно издирване във връзка с Европейската заповед за арест е получена информация, че тъй като той е регистриран на един и същ адрес от 1982 г., както и поради факта, че престъплението, във връзка с което се издирва, е извършено по непредпазливост, както и поради уседналостта на издирвания и неговата възраст, германските власти не смятат за необходимо да бъде задържан. Германските власти допълват, че е издадена заповед лицето да се яви в съответния съд, изпълнението на която ще покаже дали Бекташ е съгласен да бъде предаден.

Българските компетентни органи полагат всички усилия, за да бъде осъществено предаването на Фарук Бекташ на българското правосъдие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Е,какво толкова е направил феса,прегазил двама българи.Германия брои ли ни хора .
    .Били се съобразявали с напредналата му възраст.Колко дърти турци има ,по един път да минат България и ще се приключи