Last news in Fakti

31 Октомври, 2016 15:10 1 802 0

Съдят младеж убил любовника на майка си

  • младеж-
  • убил-
  • любовника-
  • майка
Съдят младеж убил любовника на майка си - 1

Окръжна прокуратура – София внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Стоян Манов за умишлено причиняване на смърт, съобщиха от прокуратурата.

Обвиняемият Манов, който към момента на извършването на престъплението бил непълнолетен, навършил 16 години, живее в гр. Ихтиман заедно с неговото семейство. От 2010 г. отношенията между неговите родители са се влошили. Заедно с брат му той знаел за връзката на майка им Л. Манова с друг мъж – Г. Медаров, когото понякога заедно посещавали в дома му.

През месец декември 2013 г. между обвиняемия Манов и Медаров имало спречкване, последвано от намесата на майка му и агресивна реакция спрямо жената от страна на приятеля й. Тогава синът й чувствително възприел факта, че тя била скубана за косата и удряна по главата и споделил за случилото се на брат си Йордан. Той на свой ред потърсил обяснение от Медаров, съпровождано с размяна на остри реплики, а на тръгване направил заплашителен жест с брадва, която била изтръгната от ръцете му от приятелка на майка му – Р. Цветкова.

Два дни по-късно Медаров с няколко приятели цял ден консумирал алкохол както в кафене, намиращо се в кв. „Стипон“ в Ихтиман, така и впоследствие в апартамента му. Около 20 ч. същия ден, придружен от Н. Глигов и Д. Миланов, той отишъл до апартамента на Цветкова, за да види дали Л. Манова не е при нея. Влизайки в апартамента заварили там и обвиняемия Манов, който отговарял троснато и недружелюбно на въпросите за местонахождението на майка му и тръгнал. Това поведение било възприето като провокация от страна на тримата мъже, които си припомнили и конфликтната случка отпреди дни, и действията с брадвата на брата на обвиняемия. Това още повече ядосало мъжете, които били изпили сериозно количество алкохол, след което те се отправили към дома на Манови „да се разберат“, като по пътя към тях се присъединили още двама техни приятели.

След като стигнали до къщата те започнали да викат, което провокирало разправия от страна на бащата на момчетата и баба им, като междувременно излезли и двамата братя Йордан и Стоян Манови. Последвало сбиване между няколко от присъстващите. В един момент обвиняемият Стоян Манов влязъл в къщата и от шкафче в кухнята взел нож с дължина на острието 18 см. Той изтичал на улицата, където видял брат си и Д. Миланов, които се биели. Минал зад гърба на Миланов и нанесъл бързи удари с ножа в различни части на тялото. След стореното той избягал, качил се на втория етаж в къщата и скрил ножа зад микровълновата печка.

След напускането на местопроизшествието от страна на обвиняемия Ст. Манов пострадалият Миланов се изправил, направил няколко крачки и се строполил на земята, като под тялото му започнала да се образува локва кръв.

След подадения сигнал на тел. 112 от бащата на момчетата пристигнал дежурен екип на ФСМП – Ихтиман, транспортирал пострадалия до Центъра за спешна помощ, където била констатирана смъртта му.

От заключението на назначената по делото съдебно-медицинска експертиза се установява, че смъртта на Миланов настъпила в резултат на остра анемия на вътрешните органи, настъпили вследствие на прободно-порезните наранявания на тялото и крайниците, десния бял дроб, сърцето, довели до остра кръвозагуба.

Предстои съдът да насрочи първото заседание по делото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА