4 Ноември, 2016 19:01 1 779 1

По 200 лв. на смяна са вземали митничарите на Лесово

  • 200 лв.-
  • митничарите-
  • лесово-
  • такса "спокойствие"
По 200 лв. на смяна са вземали митничарите на Лесово - 1
Снимка: БТА

Средно по около 200 лева на смяна са вземали служителите на пункт "Лесово", обвинени в искане и приемане на подкуп. Така наречената "такса "спокойствие" е получавана след репликата "Няма ли почерпка – чорба или кафе?", каза заместник-ръководителят на Специализираната прокуратура Детелина Йотова, съобщи БНР.

Част от задържаните при спецоперацията са били засечени и при акцията на граничния пункт "Лесово" преди две години, добави говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова:

След "Лесово"-1 разполагаме с данни, че са били организирани събрания, на които са давани указания, при поредно влизане на службите на такива акции на пунктовете, да не се говори, да не се подават, да не свидетелстват, да не съдействат, тоест, както ние се опитваме да преборим корупцията, така пък те се опитват да преборят нас. Така че затрудненията при следващата ни акция бяха налице заради това, че те ни чакаха сравнително подготвени, затова какво процесуално поведение да имат, но пък и прокуратурата имаше готовността да събере доказателства, така че да предотвратим възможния отпор от страна на митническите служители.

13 са обвиняемите по операция "Лесово"-2. За седем от тях прокуратурата ще иска постоянен арест.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 митничар

    0 0 Отговор
    200 лева е добре.
    при мен такасата спокойствие е около 100 на ден средно.
    не се оплаквам