10 Ноември, 2016 11:57 2 077 3

Културно-исторически цености иззети от дом

  • културно-исторически цености-
  • дом
Културно-исторически цености иззети от дом - 1

Културно-исторически цености иззеха от частен имот в Арчар. Операцията на служители от РУ-Видин е реализирана вчера. Криминалисти предприели претърсване в частен имот, обитаван от 44-годишна жена.

Там открили незаконно притежавани културно-исторически ценности. Иззети били мраморна база от колона с квадратна форма – архитектурен детайл от колонада и каменен архитектурен детайл фриз - фрагмент от обществена сграда, както и две бронзови копчета, покрити със зелена патина и пръст.

Според първоначалните данни и по мнение на експерти от Регионален исторически музей - Видин, предметите са от античния период между І – VІ век. Предстои назначаване на експертиза за точното им датиране. Дежурна оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство по чл.278, ал.1 от НК. 

Непрекъснати са полицейските проверки и специализираните операции в землището на село Арчар за противодействие на незаконните разкопки на територията на античния град Рациария. Запазва се тенденцията за намаление на иманярските набези, отчитат от РУ-Видин. От началото на годината, служителите от полицейския участък в селото са заловили шестима местни жители в момент на извършване на незаконни изкопни дейности. Последният случай на задържан там - с лопата, брадва и металотърсач,  жител на селото  е от 25 октомври. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Тъпите и паразитни ченгета пак отчетоха дейност . Уж че нещо правят , че да взимат големите си заплати и за сметка на това лежане се пенсионират с 20 години по рано от нормалните хора . Такива безстопанствени мраморни камъни има на много места из България , по сметища , мери и поляни . На престъпниците нищо не правят щото за тях работят , но за тая идиотия точи човек сега ще го осъдят .
  • 2 Сашо

    0 0 Отговор
    Тоя парламент докато не почервенее,няма да спрат полицейските постановки и произвол .
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.