14 Ноември, 2016 16:46 1 291 2

Присъдата на детеубиеца от "Максуда" влезе в сила

  • присъдата-
  • детеубиец-
  • максуда-
  • в сила

Състав на Върховния касационен съд остави в сила въззивното решение на Апелативен съд – Варна, с което бе потвърдена присъдата на Окръжен съд - Варна.

Със съдебен акт от 25 март тази година Варненският окръжен съд призна Милко Стоянов за виновен за това, че в периода 25.05.2015 - 02.06.2015 г. умишлено умъртвил рождената си дъщеря, на възраст 1 година и 8 месеца, която се намирала в безпомощно състояние, като деянието е извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост, и смъртта е настъпила на 08.06.2015 г.

Стоянов бе признат за виновен и в това, че в периода 30.05.2015 г. - 02.06.2015 г., при условията на продължавано престъпление, извършил действия с дъщеря си с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление, като блудството е извършено чрез използване на безпомощното състояние на пострадалата.

Първоинстанционното производство бе проведено при условията на съкратено съдебно следствие, като Стоянов призна фактите в обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тези факти. Съдът му наложи наказания и по двете обвинения, като  той ще изтърпи най-тежкото от тях -  „доживотен затвор“, заменено с наказание „лишаване от свобода“ за срок от 28 години, при първоначално строг режим, в затвор. Когато делото се разглежда при условията на съкратено съдебно следствие по реда на чл.372 т.2. от НПК, наказанието „доживотен затвор“ не се налага и съдът е длъжен да го замени с „Лишаване от свобода“ от 20 до 30 години.

По време на съвместното съжителство с майката на дъщеря си Стоянов системно я малтретирал и затова малко преди да роди жената го напуснала. Три месеца след раждането майката заминала с бебето и с родителите си за Франция. Година и 4 месеца по-късно се върнала в България и склонила пак да живее с Милко в дома му във варненския квартал „Максуда“. Според събраните доказателства той продължил да малтретира майката и детето, както и да извършва блудствени действия с дъщеря си. Тормозът бил ежедневен, с особена жестокост...

На 2 юни миналата година майката безпомощно наблюдавала как Стоянов хвърлил невръстното момиченце в леглото, а след това удрял главата му в пода. Тя се уплашила, че не диша и започнала да вика за помощ, при която се отзовали съседи. В суматохата Милко избягал, но бил заловен и бит от мъже от квартала. Едва пристигането на полицейски патрул прекратил побоя. При приемането на детето в болнично заведение то било в кома, от която така и не се събудило, въпреки лекарските грижи.

Заключението на експертите е, че Милко Стоянов е психично здрав и към момента на извършване на инкриминираното деяние е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

След произнасяне на последна инстанция присъдата на Окръжен съд - Варна влиза в сила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гостенче

    0 0 Отговор
    Призовавам осъдените на доживотен затвор (за да нямат за губене) да обърнат особено внимание на г-н Стоянов след влизането му в затвора. Той заслужава да живее не повече от 1 седмица. Драги затворници, постъпете като мъже и убийте този този изверг в името на малката душичка на 1,8 годинки, която той е убил като варварин.
  • 2 Ганчо

    0 0 Отговор
    Той сиган тоз бре, те тъй праят.