19 Ноември, 2016 17:38 1 472 2

Спецсъдът освободи под парична гаранция служителите на "Дунав мост"

  • дунав мост-
  • арест

Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение „парична гаранция“ от по 5000 лева на 7-те служители на ГКПП - "Дунав мост". Те са обвинени в участие в организирана престъпна група, създадена с цел получаване на подкупи. 

На 16 ноември се проведе акция на Специализираната прокуратура на ГКПП „Дунав мост". Повдигнати са обвинения за корупция на служители от граничния пункт. Обвиненията на всички задържани са за участие в организирана престъпна група, която е действала на пункта в периода от септември 2015 г. до 16 ноември 2016 г.

Групата се е занимавала с корупционни престъпления и искания и получавания на подкупи. По случая са разпитани около 10 свидетели. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова уточни, че обвинението разполага с доказателства от видеонаблюдение и аудиозаписи.

Извършени са обиски на домовете, автомобилите и на самите гранични служители. В жилището на един от тях са открити около 20 000 лева във валута. 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hig

    0 0 Отговор
    Ашколсун
  • 2 некойси

    1 0 Отговор
    Направо ми иде да се гръмна! А парите за гаранцията от къде дойдоха? Да не би да е имало и нещо отгоре за почерпка на пусналите ги под парична гаранция?