Last news in Fakti

21 Ноември, 2016 15:25 2 332 3

Две години затвор за Цар Киро

  • цар киро-
  • затвор-
  • живак

Присъдата е за незаконно държане на живак, както и на монети, представляващи археологически и културно-исторически ценности

Осъдиха Кирил Рашков, известен като Цар Киро, на 2 години затвор и 10 000 лв. глоба за незаконно държане на живак, както и на монети, представляващи археологически и културно-исторически ценности, съобщиха от Специализираният наказателен съд.

По същото дело, на 7 години затвор и глоба от 50 000 лв., бе осъден Радослав Панайотов за държане и разпространение на наркотици (2,74 кг амфетамини).

Другите двама подсъдими по делото получиха условни присъди. Михаил Демерджиев е осъден на 2 години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок и глоба от 5000 лв. за разпространение на наркотици.

Симеон Илиев пък получи една година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок за незаконно държане на археологически ценности.

Факти.бг припомня, че Цар Киро бе арестуван зрелищно пред хотела си в центъра на Пловдив, като обвинението срещу него бе за контрабанда на 501 гр живак от Турция. Една от версиите на разследващите беше, че отровата е щяла да бъде използвана за направа на "мръсни бомби".

Срещу Цар Киро бяха повдигнати 3 обвинения:

На 10 юли 2014 г. без знанието и разрешението на митниците е пренесъл през границата на страната - ГКПП „Капитан Андреево” силно действащо отровно вещество – 501 г. живак, поставено под разрешителен режим и забранено за износ съгласно Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси и Закона за опазване на околната среда.

На 10 юли 2014 г. е държал силно действащо отровно вещество – 501 г. живак, поставено под разрешителен режим.

На 10 юли 2014 г. в гр. Пловдив е държал археологически обекти, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред – бронзови и сребърни монети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗПМ

    0 0 Отговор
    Изражението му казва: А за това, че на 10 юли 2014 г. в гр. Пловдив, си държах онази работа, няма ли да ме обвините?
  • 2 мъжкар

    0 0 Отговор
    Кирата трябваше да му дадете доживотна присъда ве мекерета тоя задено с цялата рода по една кирка и право в Белене някакви мутри да ги пукат от бой в затвора всеки ден да видят тия какво са причинявали на хората толкова години.
  • 3 бг бг

    2 0 Отговор
    2 а 0 та зад нея къде я забравиха !?!?
    Вероятно и 2 дена няма да лежи!